четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

DINAR NASTAVLJA PAD UPRKOS INTERVENCIJI NBS

Ulagači oprezni zbog niskih cena nafte

Ekonomija

„Rast preko 4 odsto ako Kinezi uđu u Železaru“

B92 pre 33 minuta

Srbija u narednim godinama imati dinamičan rast, a premijer Aleksandar Vučić garantuje da u narednim godinama rast BDP-a neće ići ispod dva odsto. Foto: Thinkstock.com „Sledeće godine Srbija će zabeležiti rast od dva odsto BDP-a, zatim će on prelaziti tri i 3,5 odsto, što je za malu zemlju poput… »

Više od 15 milijardi dinara za kapitalne investicije

Beta pre 8 sati

B92: Od Kine za puteve 10 mlrd. dolara

Ministarka gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će budžet tog ministarstva za sledeću godinu biti 32 milijarde dinara, od čega je više od 15 milijardi dinara namenjeno za kapitalne investicije. Mihajlović je na skupu „Koridori budućnosti“ ocenila da je… »

Opširnije…

Mihajlović: Vizija vlade moderna Srbija, pristojan život Roma

Mihajlović: Vizija vlade moderna Srbija, pristojan život Roma

Vizija vlade je moderna Srbija u kojoj će svi Romi živeti pristojno i imati perspektivnu budućnost, izjavila je večeras potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Mihajlović je, na svečanosti povodom Druge dekade Roma u Narodnom pozorištu, rekla da danas u Srbiji živi blizu 600.000 Roma, od kojih većina u nehigijenskim uslovima, bez osnovnih ličnih dokumenata, mogućnosti da odu kod lekara.

 
Većina Roma nije dovoljno obrazovana, a diskriminacija je, rekla je Mihajlović, veoma izražena, posebno prema Romkinjama i osobama sa invaliditetom.
„I to jeste naša sramota jer vizija ove vlade je moderna Srbija, a da bi bila moderna onda 600.000

Opširnije…