четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

TURISTIČKI BUM Njujojrk prošle godine posetilo 60 miliona turista

Broj turista koji su prošle godine posetili Njujork porastao je na novi rekordan nivo, šestu godinu zaredom, budući da je skoro 60 miliona ljudi otputovalo u najveći grad u SAD, saopštili su gradski zvaničnici.

Foto: Reuters

U 2015. godini, registrovan je rekordan broj rezervacija za preko 100.000 hotelskih soba u Njujorku, prema podacima zvanične kompanije za turizam i marketing grada Njujorka, NYC i kompani.

Jedna petina posetilaca, ili oko 12 miliona turista je bilo iz inostranstva, a najveći broj njih je doputovao iz Britanije, Kanade, Brazila i Kine.

Njujork je, kako su saopštili tamošnji zvaničnici, najpopularnija destinacija u SAD za strane turiste.

Turistički bum u SAD se, kako ocenjuje Rojters, nastavlja jednakom žestinom, uprkos tome što je prošla godina donela narastanje bezbednosnih pretnji.

Posle terorističkih napada u Parizu, u novembru 2015. godine, u kojim je stradalo 130 ljudi, kao i pucnjave u američkom gradu San Bernardino, u kojoj je ubijeno 14 ljudi, zvaničnici grada Njujorka su konstantno nastojali da ubede javnost da je grad dobro pripremljen za suočavanje sa svakom vrstom pretnje. (Blic)