четвртак, 16 маја, 2024
vesti online

Тодорић компанијске паре трошио на луксузна летовања

Главни проблем је то што ти рачуни уопште нису били приказивани у билансима, него су искрсли у децембру 2016, каже Анте Рамљак
Аутор: А. Телесковићуторак, 10.10.2017. у 21:51

(Фото Агрокор)

Драма у хрватском „Агрокору” не јењава. Након што је Анте Рамљак, принудни управник концерна, објавио консолидовани извештај групе, потврђено је да имовина ове компаније вреди 2,89 милијарди евра мање него што је то приказивао Ивица Тодорић. Из ревизије је ових дана испливао један детаљ који је посебно атрактиван за јавност. У најкраћем – Ивица Тодорић је компанијске паре трошио у приватне сврхе, саопштио је Рамљак. Реч је о трошковима за луксузна летовалишта, хеликоптере, бродове и авионске карте, објаснио је.

Ревизори „Прајс Вотерхаус Куперса” су у оквиру ставке о трошковима за иницијалну јавну понуду (ИПО) концерна, односно излазак компаније на берзу, уочили да по том основу није приказан трошак од 2,26 милијарди куна, што је око 300 милиона евра. Тај износ Ивица Тодорић уопште није приказивао у билансима „Агрокора” у периоду од 2010. год 2015. године.(Politika)