четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

VULINOVI NEĆE DA PUTUJU BEZ KEŠA Pobuna zbog ukidanja dnevnica!

Najava premijera Aleksandra Vučića da će dnevnice biti smanjene sa 65 na 12 evra i njihovo potpuno ukidanje u pojedinim ministarstvima izazvali su veliko nezadovoljstvo među zaposlenima u Vladi Srbije!

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin, Foto: Petar Marković

Neki ministri, poput Aleksandra Vulina, koji je pre godinu dana ukinuo dnevnice, muku muče da „savataju“ svoje službenike da idu u inostranstvo jer kukaju da im se ne isplati da idu bez keša.

– Pojedini zaposleni u ministarstvu ne žele da idu na službena putovanja zbog toga što ne dobijaju dnevnice. Stalno se žale kako su u mnogo goroj poziciji – kaže izvor „Kurira“.

S druge strane, Vulin ističe da je odluka koju su doneli ispravna i da je politika ministarsrca da se ide na putovanja samo kad je to apsolutno neophodno ili kad sve troškove snose domaćini, što je u duhu štednje. Vulin kaže da niko na tim putovanjima nije ostao ni gladan ni žedan, a premijerovu odluku podržao je i šef diplomatije Ivica Dačić, koji zbog prirode posla najviše vremena provodi upravo na putu i čiji tim bi smanjenjem dnevnica bio najviše pogođen.

– Podržavam svaki predlog koji ide u pravcu smanjenja troškova. Takođe, smatram da to treba da važi za sva javna preduzeća, ustanove i agencije – rekao je Dačić. (Alo)