среда, 1 маја, 2024
vesti online

VOZ U SLUŽBI KAMPANJE

Zašto se Vučić nije ukrcao u kičerajski voz smrti?

Šta se godilo? Kako je kičerajski dekorisan voz koji je jutros krenuo iz Srbije kao Kosovoskoj Mitrovici zamalo pretvoren u “metak” koji je mogao da ubije nedužne putnike? Da li su srpske i albanske vlasti normalne?

Srpske vlasti dekorisale u najobičniji voz sa Kosovsku Mitrovicu freskama i natpisima na srpskom i albanskom “Kosovo je Srbije”. Da li je to zaista bilo neophodno? U glavama naših političara očigledno da jeste. Provociranje.

Kičerajski dekorisan voz koji je krenuo danas da Kosovskoj Mitrovici zaustavljen je danas popodne u Raškoj i to do daljnjeg.

Nezvanično, pauza je napravljena jer postoji nezvanična informacija da ima bezbednosnih pretnji od stanice Jarinje do Kosovske Mitrovice. Kosovski specijalci su navodno proveravali da li na šinama ima eksploziva.

Pre toga, kosovski političari apelovali su preko medija da voz bude zaustavljen. S druge strane, srpski političari su tvrdili da je kičerajski voz “kulturna baština” i da je zaustavljanje voza oblik kršenja ljudskih prava na slobodno kretanje.

Štaviše, u vozu je bio ekstremista i bivši vođa “SNP 1389” Miša Vacić koji je novinarima prkosno delio vizitkarte na kojima piše da je savetnik Marka Đurića. Podsetimo da je Đurić prvo lagao da Vacić nije zaposle u Kancelariji za KiM. Inače, reč je o osuđivanom kriminalcu koji radi za Vladu Srbije. 

Zatim je Aleksandar Vučić sazvao hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Vučić je posle sednice rekao da su Albanci mimo bilo čijeg odobrenja poslali 17 blindiranih oklopnih vozila tipa “kobra” sa specijalnim jedinicama ROSU na sever Kosova sa željom da isprovociraju sukob.

– Moja je odluka bila u tom trenutku, i time se ponosim, da zaustavim naš voz u Raški da bih sačuvao i slobodu i živote naših ljudi – kazao je Vučić.

Dodao je da su specijalci pokušali da miniraju i da uhapse mašinovođu.

Prvo, voz je kičerajski dekorisan kao provokacija.

Drugo, vlasti u Srbiji pozvale su nevine građane da uđu u taj voz, iako je bilo jasno da će Albanci nasesti na provokaciju.

Treće, Albanci su kao kontra provokaciju poslali svoje specijalce da zaustave voz.

Četvrto, Vučić navodno zaustavlja voz da bi spasao živote. Postavlja se pitanje zašto ih je uošpte stavio u kičeratski voz smrti?

Peto, zašto Vučić nije bio u vozu? Opšte je poznato da Vučić voli da se simbolično vozi vozovima, avionina, kamionima i autobusim. Zašto se Vučić nije ukrcao u kičerajski voz smrti?

Šesto, zašto Albanci ekstremno reaguju na kičerajske dekoracije?

Pitanje koje se postavlja albanskim, a naročito srpskim vlastim: “Zašto gurate nevin narod u potencijalnu smrt?”

Ako je Vučić baš toliko želeo da bude hrabar da bi dokazao da se ne plaši Albanaca, treblo je lično da se provoza kičerajskim vozom smrti do južne srpske pokrajine.

Opasna predizborna kampanja.