PENZIONER Pera Petrov (78) iz sela Jaša Tomić, koji je u nedelju uveče pronađen mrtav u svojoj kući, najverovatnije je umro od srčanog udara dok su ga pljačkali. On je nedavno prodao zemlju za nekoliko hiljada evra, pa se sumnja da su provalnici došli da mu ukradu taj novac. Policija još prikuplja sve tragove, ali ne isključuje se ni mogućnost da su izvršioci iz susedne Rumunije.

Veštaci novosadskog Instituta za sudsku medicinu utvrdili su da je Petrov doživeo infarkt. Kako „Novosti“ nezvanično saznaju „okidač“ je bio šok koji je starac doživeo kada su provalnici upali u njegov dom.

– Istraga je u toku – kratko je izjavila Valerija Čanji, portparol PU Zrenjanin.

Ni u tužilaštvu nisu želeli da daju dodatne informacije. Osim policijskih inspektora niko ne može da se približi kući uglednog i imućnog žitelja Jaše Tomić. Meštani i komšije su u šoku. Niko nije voljan da bilo šta kaže, osim da je nesrećni Petrov poslednjih godina živeo prilično povučeno i da nije puno komunicirao sa sugrađanima.

– Posle smrti supruge, sa kojom nije imao dece, nekako se povukao u sebe. Nema ni bližih rođaka, retko da ga je neko posećivao. Jednom nedeljno odlazio je do prodavnice. Kupovao je namirnice i hleb za sedam dana – priča nam starija komšinica koji ne želi da se predstavi.

Petrov je pronađen u nedelju u kasnim večernjim satima u lokvi krvi u svojoj kući, koja nosi broj 50 u Ulici maršala Tita i vodi ka državnom prelazu sa Rumunijom. Uviđaj na licu mesta obavili su pripadnici PU Zrenjanin i Višeg javnog tužilaštva.

NIKOME SE NIJE ZAMERIO

U mesnoj zajednici Jaša Tomić ističu da je pokojni Petrov bio ugledan čovek i imućan domaćin. Ekonomista po obrazovanju, radnu karijeru gradio je u opštini Sečanj, a godinama se nalazio na čelu „Kovačnice“.

– Bio je uvek spreman da pomogne. Očigledno da je smrt supruge mnogo uticala i promenila njegov život. Slabo je komunicirao sa ljudima i sigurno nije imao kome da se zameri – navode u MZ, gde jedva čekaju da se rasvetli ova misteriozna smrt. (Novosti)