петак, 3 маја, 2024
vesti online

Осумњичен да је „Апотеку Крушевац” оштетио за 11 милиона динара

PRипадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су М.О. (54) из Крушевца, одговорно лице Здравствене установе „Апотека Крушевац” због постојања основа сумње да је ту установу оштетио за више од 11 милиона динара а буџет Репубике Србије за око два милиона динара.

Како је саопштено из МУП-а Србије, М.О. се терети да је од 2014. до 2016. године, противно законским прописима и несавесним поступањем, приликом заступања и уговарања набавке лекова и друге медицинске опреме, бирао добављаче који су имали неповољније услове од других, наводи се у саопштењу.

Такође, постоје основи сумње да је М.О. прекорачењем границе свог овлашћења извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица. Сумња се да је противно законским прописима о забрани запошљавања у јавном сектору, закључио уговоре о раду на неодређено време са три нова радника за радна места, за која је претходно без основа, спроведен поступак рационализације.

Новац у износу од око два милиона динара, за колико је и оштећен буџет Републике Србије, исплаћен је радницима на име отпремнине. Због постојања основа сумње да је починио кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и несавестан рад у служби, М.О. је по налогу Основног јавног тужилаштва у Крушевцу одређено задржавање до 48 сати. (Politika)