субота, 27 априла, 2024
vesti online

SKANDAL Napravili brljotine dok su gradili novi autoput, pa ovako pokušali da ih ZAMAŽU

Radnici „Planuma“ izašli su juče na novu deonicu koridora 11 Ub-Lajkovac i počeli da zalivaju nastale pukotine na asfaltu bitumenom (?!), a da prethodno nisu o tome obavestili „Koridore“, „Puteve Srbije“ ili Ministarstvo građevine!

Asfaltirali deo puta na kom je CIP radio analizu

Foto: Promo / PromoAsfaltirali deo puta na kom je CIP radio analizu

„Blic“ je došao u posed fotografija na kojima se vidi kako radnici „Planuma“ tokom nenajavljenih radova krpe put zbog čije su neadekvatne izrade nedavno prijavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal. Naš izvor upoznat sa ovim događajima kaže da su radnici „Planuma“, osim što su pukotine na kolovozu zalivali bitumenom, čak i asfaltirali pojedine rupe na autoputu, među kojima su i one koje je napravio CIP kada je uzimao uzorke da bi uradio analizu radova.

Radnici „Planuma“ nikome nisu rekli imaju li dozvolu da krpe rupe

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture / PromoRadnici „Planuma“ nikome nisu rekli imaju li dozvolu da krpe rupe

Na fotografijama se jasno vide kamioni “Planuma”, kao i da su radovi obavljeni kod reke Kladnice. Osim što su nevešto pokušali da prikriju svoje brljotine, radnici, kako “Blic” nezvanično saznaje, nisu hteli ni da zaposlenima u Ministarstvu odgovore zašto to rade, kao ni da li imaju dozvolu za te radove.

Pomenuta firma i njen direktor Ratomir Todorović inače su među onima koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom koju je Ministarstvo uputilo Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog mahinacija prilikom izrade kolovoza. Prijavom je obuhvaćeno 14 odgovornih lica, na čelu sa bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem. (BLIC)