недеља, 5 маја, 2024
vesti online

PRINC RAZBESNEO SVET „Rast populacije mora da se ZAUSTAVI“ „TI čekaš TREĆE DETE!“

Pre nekoliko dana, princ Vilijam prisustvovao je na jednog gala svečanosti u Londonu gde se okupljenima obratio da je zabrinut za budućnost biljnog i životinjskog sveta u Africi, naglašavajući da je problem rast svetske populacije.

Foto: Profimedia

– Procenjuje se da će se afrička populacija do 2050. godine duplirati. Trenutni rast je tri i po miliona ljudi mesečno. Nema sumnje da će to izvršiti veliki pritisak na životnu okolinu i životinjski svet. Infrastruktura, urbanizacija i razvoj dobre su stvari same po sebi, ali mogu da imaju katastrofalan uticaj ukoliko ne počnemo sada da pravimo planove i preduzimamo mere – rekao je Vilijam i za smanjenje populacije divljači okrivio čoveka.

„Dejli mejl“ piše da njegove izjave nisu novost, jer kraljevska porodica zastupa ideju „kontrole stanovništva“ već više od deset godina. Vilijamov govor podsetio je na izjavu njegovog oca, koji je 2010. rekao da „planeta ne može sve da nas izdrži“ i da će se „čovečanstvo susresti sa monumentalnim problemima“.

– Ova jadna naša planeta, već se muči da izdrži 6,8 milijardi ljudi, a nekako će morati da izdrži devet milijardi u narednih 50 godina – rekao je tada Čarls. (BLIC)