уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Beba Popovic u Srbiji

Institut Bebe Popovića u Beogradu

Institut za javnu politiku, koji je bivši šef Biroa za komunikacije u vladi Zorana Đinđića Vladimir Beba Popović sa grupom stručnjaka osnovao u martu ove godine u Podgorici, sutra će početi s radom u Beogradu, piše Danas.

 

Institut za javnu politiku Vladimir Beba Popović osnovao je prvo u Podgorici

Pored osnivača Instituta iz Podgorice, profesora Filozofskog fakulteta Nikole Samardžića i profesora Pravnog fakulteta Stevana Lilića, kako navodi list Danasa, programski tim beogradske kancelarije okupiće dvadesetak
stručnjaka, bivših ministara i ličnosti iz javnog života.

 

 

Među njima su Anđelka Mihajlov, ministarka za ekologiju u vladi Zorana Đinđića, advokat Marko Kljajević, bivši sudija Specijalnog suda i nekadašnji predsednik veća na suđenju za ubistvo Đinđića, zatim dramski umetnik Čedomir Petrović, bivši funkcioner DS i sin glumca Miodraga Petrovića Čkalje, Nikola Šujica, profesor Fakulteta likovnih umetnosti i drugi.

 

Predsednik Upravnog odbora Instituta trebalo bi da bude Mijat Damjanović, bivši dekan Fakulteta političkih nauka. Imajući u vidu da se na jednom mestu okupljaju imena poput bivšeg šefa Biroa za komunikacije u Đinđićevoj vladi Vladimira Bebe Popovića, Nikole Samardžića, Stevana Lilića i ostalih, nameće se pitanje da li se stvara jezgro za formiranje nove stranke, piše list.

 

List dodaje da je Popović to više puta javno demantovao, ali da pojedini članovi tog instituta ne isključuju mogućnost da jedan deo članstva, ukoliko bude želeo da se politički aktivira, to i ostvari. Članovi i osnivači Instituta za javnu politiku računaju da će to biti prva regionalna „think tank“ organizacija na Zapadnom Balkanu.

 

Posle otvaranja kancelarije u Beogradu Institut će raditi i u Ljubljani, Sarajevu i Zagrebu. U planu je da Institut pruža istu vrstu usluga u svim zemljama regiona s namerom da doprinesu multidisciplinarnim istraživanjima, analizi i obradi društveno-političko-naučnih sfera javnog života država regiona, zauzimanjem jasnih političkih stavova i davanjem konstruktivnih preporuka u okviru procesa evroatlantskih integracija, ističe list. BLIC

www.petarjovanovic.net sterilitet