петак, 19 априла, 2024
vesti online

Zatvorena fabrika kartona zbog čestih požara

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić saopštio je danas da je zbog učestalih požara u „Fabrici kartona Beograd“ doneta odluka da se ona privremeno zatvori.

 1

Piše: Danas Online

Beograd 11. avgust 2017. 17:40

Zatvorena fabrika kartona zbog čestih požara

Foto: N1

Odluka je doneta kako bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.

Imajući u vidu da postoje indicije da je današnji požar možda podmetnut, doneli smo odluku da se omogući nesmetana istraga kojom će rukovoditi nadležno tužilaštvo, rekao je Marić, navodi se u saopštenju MUP.

Ponovo požar na Adi Huji

U “Fabrici hartije Beograd“ na Adi Huji oko 11 časova došlo je do požara na deponiji kartona, saopšteno je iz MUP-a Srbije. U požaru nema povređenih, a uzroci će, kako se navodi, biti naknadno utvrđeni.

Iz MUP-a dodaju da je na gašenju požara angažovano je 35 vatrogasaca – spasilaca sa dvanaest vozila.

U istoj fabrici izbio je požar  19. jula kada jei povređeno šest vatrogasaca i dvoje radnika „Kartonke“. Vatrogasac Milan Rmuš, koji je bio povređen prilikom gašenja tog požara, preminuo je 31. jula na Vojnomedicinskoj akademiji. Na VMA je preminuo i jedan povređeni radnik firme „Avala star“.

Brojne lekarske ekipe su na licu mesta.

Siniša Mali dao je nalog da ekološka inspekcija i dežurna inspekcija po hitnom postupku izađu na teren i da utvrde činjenično stanje, a nakon novog požara u „Fabrici hartija Beograd“ na Adi Huji.

Gradonačelnik je taj nalog izdao s obzirom da je u prethodnih 60 dana u toj fabrici izbilo čak četiri požara.

Podsetimo, policija je podnela krivične prijave protiv četiri osobe osumnjičene da su prilikom požara, koji je 19. jula izbio u Fabrici hartija na Adi Huji, počinile teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. (Danas)