четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

SRAMAN DIL Otela milione obolelima od raka, a dobija nanogicu?!

Više javno tužilaštvo nudi bivšoj manekenki Katarini Nikol Rebrači nagodbu, kojom bi bila osuđena na godinu dana kućnog zatvora, koji podrazumeva nošenje elektronske nanogice, uz obavezu da vrati 37 miliona dinara iz Fonda za prevenciju raka dojke, saznaje “Alo!” u beogradskoj Palati pravde.

Treba da vrati 308.300 evra: Katarina Rebrača

Treba da vrati 308.300 evra: Katarina Rebrača, Foto: Petar Marković

 

Međutim, ova “trgovina” još nije završena jer, prema izvoru našeg lista, bivšoj manekenki najveći problem stvara to što mora da vrati 308.300 evra.

 

Suđenje traje pet godina

Da se nešto čudno dešava u Rebračinom predmetu, govori i to da su pripremna ročišta odlagana čak nekoliko puta, što zbog nedolaska okrivljenih, što zbog izostanka advokata ili bolesti sudije. Tokom pet godina promenilo se nekoliko sudija u njenom predmetu, a ona je menjala i postave advokata.

– Prema toj nagodbi, Rebrača mora da obešteti oštećene, a to nije mala suma koju mora da iskešira. Na taj način će da izbegne zatvor, koji joj preti zbog toga što je pokrala obolele od raka – navodi naš izvor iz Palate pravde.
Rebračin advokat Momčilo Bulatović, koji je zastupa poslednjih godinu dana, nije juče želeo da otkriva ništa o tajnom paktu Rebrače i tužilaštva.
– Ništa još nije gotovo. Mogu samo da potvrdim da su pregovori u toku, ali videćemo šta će se na kraju dogoditi. To su pregovori koji su bili započeti pre dve godine, ali su tada prekinuti – zagonetan je bio Rebračin advokat.
Ipak, kako saznajemo, Rebrača je na korak do potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, koji je, preko advokata, sama inicirala jer joj se više ne vraća u zatvor, u kojem je 2010. provela sedam i po meseci. Optuženoj manekenki je dosadila i petogodišnja zabrana napuštanja Srbije, pa je svako malo, preko svojih advokata, podnosila žalbu na tu odluku, ali je uvek odbijana. Uz to, kontrolisano je i da li tu zabranu poštuje. (Alo)