четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

Путин је започео напад на долар, а Кина наставља успостављањем новог платног система! Ово се дешава…

“Оно што Кина ради са Русијом није нападање долара да би га уништила, за сада… То је више око стварања независне алтернативне резервне валуте за друге нације које желе да се заштите од све чешћих финансијских напада америчког Трезора и Волстрит банака и хеџ фондова.“

Илустрација (Фото: piyabay.com)

Народна банка Кине је управо најавила ПВП систем (пренос двеју валута) за трансакције руске рубље и кинеског јуана. Наведени циљ је смањене валутних ризика у њиховој трговини.

Званично саопштење, објављено на сајту Валутни трговински систем Кине (CFETS) , додаје изузетно важну напомену да CFETS планира да уведе сличне ПВП системе за трансакције јуаном са другим валутама на основу Инцијативе “Један појас један пут”.

Ако се Кина, Русија и друге савезничке земље Евроазије, нарочито земље Шангајске организације за сарадњу и потенцијални чланови, као што су Иран и Турска, окрену билатералним аранжманима попут Кине и Русије за успостављање трговине, заобилазећи амерички долар, долар као светска резервна валута ће пропасти, и друге валуте ће га заменити. Кинески јуан је водећи кандидат. И рубља, такође. … (PRAVDA)