четвртак, 18 априла, 2024
EU-INTEGRACIJEIstaknutoVestivesti online

RTS pretrpeo neočekivane promene

Loaded: 78.54%

Remaining Time 1:48

Danas je održan peti protest „Srbija protiv nasilja“, a o desetinama hiljada građana koji su protestovali izveštavala je i Radio televizija Srbije (RTS). Upravo ispred zgrade javnog servisa prošle subote održan je protest, a evo kako je izgledao prilog RTS sa današnjeg protesta ispred Predsedništva Srbije.

„U Beogradu je u toku peti protest Srbija protiv nasilja. Organizuje ih deo opozicije, a plan je da se formira prsten oko Predsedništva“, rekla je voditeljka na Dnevniku 2 na RTS.

Nakon njenog uvoda, sa protesta se uključila reporterka ove televizije ispred Narodne skupštine. Prilog je trajao 3 minuta i 33 sekunde.

„Otprilike pre 15, 20 minuta građani su krenuli ka Predsedništvu, ne znam dokle su stigli. Prvobitni plan bio je da se ide preko Slavije i napravi prsten oko Predsedništva Srbije. Na skupu su govorili glumci i voditelji, ali se obratio i sin Stanike Gligorijević, koja je preminula u saobraćajnoj nesreći u Doljevcu. On je, kako je rekao, tražio pravdu za svoju majku i da se objave 2 minuta snimka koji nedostaju“, rekla je novinarka RTS.

Nakon toga u prilogu su objavili govore glumaca Svetlane Cece Bojković i Dragana Bjelogrlića.

Dragan Bjelogrlić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Takođe, poruke koje su mogle da se čuju na proteste jeste da su tragedije dece u Ribnikaru tragedije čitavog društva. Traži se odgovornost i da odgovorni budu za to kažnjeni“, izvestila je novinarka RTS.

Podsetimo, večeras je u Beogradu održan 5. po redu protest „Srbija protiv nasilja“. Prisutnima su se obratili glumci Hadži Nenad Maričić, Dragan Bjelogrlić, Ceca Bojković, voditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić, kao i sin Stanike Gligorijević i pretučeni rudar iz Žagubice.

 

Pročitajte još…

 

Desetine hiljada građana su nakon obraćanja krenule u šetnju i napravile prsten oko Predsedništva, dok se Beogradom orilo „Vučiću, odlazi“.

Nasilnici iz Narodnih patrola napravili su incident kada su napali stranog državljanina i narodnog poslanika, što su organizatori protesta osudili i pozvali na protest sledeće nedelje. I studenti su večeras poručili da „ne ćute“ i pozvali na naredne proteste.

Narodni poslanik i jedan od organizatora protesta Miroslav Aleksić naveo je za Nova.rs da su incidente pravili isti ljudi koji su na prošlom protestu pokušavali da naprave incidente.

„Vlast pokušava da na bilo koji način umanji energiju protesta koji je sve jači i jači. Posle pete nedelje građani u sve većem broju dolaze dok se ne ispune zahtevi“, rekao je Aleksić.

Bonus video: Nepoznati muškarci u civilu čuvaju Predsedništvo, studenti imaju poruku za predsednika