петак, 26 априла, 2024
vesti online

Zašto su talibani ubili sopstvenog vođu, i zašto to otvara vrata NOVOG PAKLA

Doušnik tvrdi da je Mulu Omara, vođu talibana, ubio njegov zamenik Mula Aktar Mansur, što bi ako se ispostavi kao tačno da pokrene novo krvoproliće u Avganistanu.

Mula Omar

Britanski „Dejli miror“ piše da je Mula Omar, nekada moćni talibanski lider Avganistana i jedan od najtraženijih terorista na svetu, bio sve bolesniji i slabiji, pa je pozvao svoje ljude uz bolesničku postalju.

 

Umirao je posle godina provedenih u izgnanstvu, nakon što mu se bolest bubrega pogoršala zbog otrova sipanih u njegove lekove. Ljudi sa kalašnjikovima ušli su u mračnu sobu i poklonili se 65-godišnjem borcu kojeg su zvali Amir ul Mominin, Komandant onih koji veruju.

Sahrana Mula Omara

Omarov najbliži krug saradnika, predvođen njegovim zamenikom i očekivanim naslednikom Mulom Aktarom Mansurom pažljivo je slušao dok je njihov vođa šaputao poslednju želju. Mansur je tada saznao da neće biti novi vođa. Držao je ruku na pištolju sakrivenom među odećom i odjednom prekinuo Omara, pitajući ga zašto.

 

Kada je Omar odbio da mu pruži odgovor koji je želeo u buljio izazivački u Mansurove oči svojim jednim okom, ovaj je potegao pištolj i pucao jednom u lice i dva puta u stomak.

(Blic)