петак, 3 маја, 2024
vesti online

Šojgu: Rusija i Iran jačaju vojnu saradnju

Rusija i Iran će jačati vojnu saradnju i boriti se protiv zajedničkih pretnji, između ostalog i protiv međunarodnog terorizma, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nakon susreta sa iranskim kolegom Hoseinom Deganom koji boravi u poseti Moskvi.

– Siguran sam da će naš susret doprineti jačanju prijateljskih veza izmedju ruskih i iranskih oružanih snaga – rekao je Šojgu, prenosi Sputnjik.

Iranski ministar, koji je doputovao u ponedeljak, sastao se i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i s potpredsednikom vlade Dmitrijem Rogozinom.

Naše zemlje su pred istim izazovima i pretnjama u bliskoistočnom regionu i samo zajedničkim snagama ćemo ih savladati

Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane

Dvojica ministara su razgovarali i o merama za razvoj vojne saradnje dveju zemalja i postavili pravni temelji potpisivanjem ugovora između Teherana i Moskve.

– Rusija i Iran su spremni i da usklade stavove o velikom broju svetskih i regionalnih pitanja – dodao je Šojgu, govoreći o „sve dubljoj krizi na Bliskom istoku“.

– Naše zemlje su pred istim izazovima i pretnjama u bliskoistočnom regionu i samo zajedničkim snagama ćemo ih savladati – zaključio je Šojgu, preneo je Sputnjik. (Blic)