MOSKVA – Ukrajinska državna bezbednosna agencija objavila je video snimak na kojem, kako tvrdi, zarobljeni ruski vojnik moli predsednika Rusije Vladimira Putina da pomogne da on bude oslobođen i vraćen u Rusiju.

Služba navodi da je vojnik na snimku Vladimir Starkov, uhapšen prošlog meseca na istoku Ukrajine.

Starkov je priznao da se u vreme hapšenja služio u ruskim oružanim snagama, preneo je „Vašington post“.

Na video snimku objavljenom 13. avgusta, muškarac koji se nije predstavio po imenu, obraća se direktno predsedniku Putinu i moli ga da pomogne da on bude oslobođen.

„Nisam učetvovao u borbama. Ja sam samo činovnik. U ruskoj vojsci sam 19 godina. A oni sada ne znaju ko sam. Kažu da nema nikoga s mojim imenom“, kaže muškarac na snimku.

Šef ukrajinske državne bezbednosne agencije Vasil Hircak rekao je da je Starkov optužen za terorizam, ali muškarac sa snimka to negira.

„Nisam terorista. Nisam došao ovde da bih ubio bilo koga. Pre hapšenja nisam pružao nikakav otpor, jer sam znao da, zvanično, nismo neprijatelji“, kaže muškarac na snimku, a prenosi „Biznis insajder“.

Pošto je Ukrajina objavila ovaj snimak, portparol Kremlja Dmitrij Peskov ponovio je negiranje Rusije da je umešana u sukob u Ukrajini. (Novosti)