недеља, 16 јуна, 2024
vesti online

REAKCIJA NA RUSKO NAORUŽANJE U SRBIJI „Hrvatska je članica NATO i niko je ne sme napasti“

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić gostovao je u sredu u emisiji RTL Direktu u kojoj je, između ostalog, prokomentarisao posetu srpskog premijera Aleksandra Vučića Moskvi i najave o kupovini oružja od Rusije.

Ranko Ostojić

Najava da će Srbija dobiti rusko naoružaje izazvala je pažnju u hrvatskoj javnosti, a upitan da prokomentariše bio je ministar Ranko Ostojić.

 

– Hrvatska je članica NATO-a. Mi smo sigurna zemlja i postoje sva sila pravila u slučaju da se nešto dogodi, da sarađujemo sa saveznicima i niko nas ne sme napasti. Dodao bih i to da kada Hrvatska nije imala ni poštene puške, uspela je da se odbrani, odbranićemo se i ubuduće i niko ne treba da se plaši napada – zaključio je Ostojić za televiziju RTL.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će se u Moskvi sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojom će dalje, između ostalog, biti reči o naoružanju.

 

Vučić je juče u Moskvi odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom saradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja deo naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan deo proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom.

 

On je istakao, Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete.(BLIC)