субота, 27 априла, 2024
vesti online

NAJVEĆA PREVARA U VEZI MIGRANATA: U Saudijskoj Arabiji prazno naselje za 3 miliona stanovnika

SAUDIJSKA ARABIJA – Teorije o tome da su migranti politički projekat menjanja demografske strukture Evrope su dobile još jednu koja trese globalne medije, a reč je o naselju Mina u Saudijskoj Arabiji.

Mina - šator grad (Foto: JuTjub)

Ovo naselje je poznato kao „šator-grad“, a reč je o prostoru od 20 kvadratnih kilometara koji je predviđen za naseljavanje tri miliona stanovnika. Naselje je sagrađeno od specijalnih šatora u kojima postoje svi uslovi za život na ovom pustinjskom prostoru Saudijske Arabije.

Šatori imaju klima-uređaje, te sve drugo što je potrebno za život i takvih šatora u Mini ima preko 100 hiljada, navodi se na sajtu Amjuzing Planet Reports, a nalazi se na oko 8 kilometara udaljenosti od poznatog islamskog svetilišta Meka.

Ovih 100 hiljada šatora je namenjeno poklonicima koji dolaze jednom godišnje na molitvene rituale u Meku, a globalni mediji pišu da je ovo ujedno i najbolje rešenje za izbeglice iz Sirije, te druge izbeglice islamske veroispovesti sa Srednjeg i Bliskog Istoka.

Šatori se koriste svega pet dana, prilikom dolaska poklonika u Meku, navode svetski mediji.

Od kako traje izbeglička kriza, postavlja se pitanje uloge Saudijske Arabije koja do sada nije primila nijednu izbeglicu. Mnogi teoretičari zavere u ovom faktu vide dokaz teorije da su izbeglice politički projekat isceniran u cilju menjanja demografske strukture Evrope, odnosno, dokaz zavere protiv Evropljana.

Saudijska Arabija, inače, ponudila je novac za izgradnju 200 džamija koje bi koristilo pola miliona izbeglica koje su došle u Nemačku, ali novac za prijem izbeglica na teritoriju Saudijske Arabije ne nude, piše portal InfoVors. (Pravda)