уторак, 30 априла, 2024
vesti online

POČEO NOVI RAT U UKRAJINI: Ukrajinska armija protiv Desnog sektora

DONjECK – Ministarstvo odbrane Donjecke narodne Republike je saopštilo da su u blizini Donjecka otpočele žestoke borbe između jedinica Desnog sektora i zvanične ukrajinske armije.

Prizor iz Ukrajine (Foto: JuTjub)

Reč je o mestu Volnovaha, gde se odvijaju borbe između Ukrajinaca ceo dan, a povod sukoba je bio taj što su pripadnici Desnog sektora hteli da smene zvanične ukrajinske vlasti u ovom mestu.

Ministarstvo odbrane DNR je o svemu obavestilo misiju OEBS-a i poslalo im zahtev da pošalju svoje pripadnike da naprave izveštaj o svemu.

Ministarstvo odbrane DNR je takođe izvestilo o sve većem prebegu ukrajinskih vojnika na stranu armije DNR, što je eskaliralo usled sukoba sa Desnim sektorom.

Podsećamo, SBU (Služba bezbednosti Ukrajine) danas je saopštila da je likvirala terorističku grupu koja je planirala atentat na ministra unutrašnjih poslova, Arsena Avakova. Ova grupa je delovala u Harkovu.

Sve su veće tenzije između pristalica radikalne politike da Ukrajinu treba braniti do poslednjeg čoveka i pristalica zvanične politike Kijeva bazirane na Minskom sporazumu. (Pravda)