субота, 27 априла, 2024
vesti online

Na protestu „Tragovima fantoma“ više od 10.000 građana

Protest „Tragovima fantoma“ koji je organizovala Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd povodom godinu dana od rušenja u Savamali završen je večeras oko 21 sat između gradskog i republičkog parlamenta.

7

Piše: S. Čongradin i dopisnici

Beograd 25. april 2017. 21:01

Na protestu "Tragovima fantoma" više od 10.000 građana (VIDEO)

Foto: Snežana Čongradin

„Tragovima fantoma“ sinoć je više od 10.000 građana u „protestu protiv diktature“ tražilo na ulicama Beograda odgovorne za rušenje u Savamali, smenu aktuelne vlasti i demonstriralo „čiji je ovo grad“.

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ obeležila je godišnjicu bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj protestom okupljajući sve nezadovoljne studente, radnike, građane, koji su 23. dan za redom pevali „Vučiću lopove“.

Skupu su se, sem studenata i Protesta protiv diktature, pridružili i Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine i Nezavisno udruženje nezaposlenih Srbije. Podršku su dali i sindikat Sloga i Liga za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava Došli su i pokreti iz drugih gradova Srbije, Podrži RTV iz Novog Sada, Udruženi pokret slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša i Lokalni front iz Kraljeva, kao i drugi.

– (Danas)