петак, 21 јуна, 2024
vesti online

IMENOM I PREZIMENOM Objavljen spisak neplatiša: Dužni 500.000 evra za kiriju!

Više od pola miliona evra teške su tužbe koje je “Dipos” pokrenuo u prethodnih godinu dana protiv zakupaca koji godinama nisu plaćali kiriju.

Na listi zakupaca protiv kojih je pokrenut postupak od jula 2014, kada je Đoko Krivokapić imenovan za direktora “Diposa”, nalazi se Milorad Čelebić, protiv koga ova državna firma vodi tri spora za ukupan dug od oko 139.000 dolara.

 

On se iselio iz vile u Beogradskog bataljona 2011. godine, a protiv njega je podneta tužba u julu 2014.

 

Čelebić je kao zastupnik preduzeća “Rejl LLP” optužen 2010. zajedno sa bivšim direktorom “Železnica” Milenkom Šarančićem zbog zloupotrebe položaja pri nabavci polovnih šinobusa iz Švedske.
Na listi najvećih dužnika protiv kojih je pokrenut spor u poslednjih godinu dana je i advokat Branko Pavlović, koji je zakupac stana u Ljutice Bogdana i od koga “Dipos“ potražuje 12.000 evra.

 

Među zakupcima i dva političara

Sonja Liht iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost, koja zakupljuje prostor u jednoj od vila u Diplomatskoj koloniji, kvadrat plaća 10 evra, što je i prosečna tržišna cena.

 

Naš sagovornik blizak „Diposu” kaže da je među svim zakupcima državne imovine samo dvoje poznatih državnih funkcionera i da je cena koju oni plaćaju veća od tržišne. “Ima dosta službenika iz pojedinih ministarstava”, kaže naš izvor.

 

Na spisku je i Milan Colić, direktor specijalne bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

 

Izvor “Blica” kaže da je Colić trenutno u regularnom statusu i da su osnov za spor bile neregularnosti oko legalizacije državne nekretnine na opštini Savski venac.
“Dipos” vodi postupak i protiv Merime Njegomir, koja je iseljena iz stana u Kraljice Natalije u septembru 2014. Protiv ove estradne umetnice pokrenut je spor u kome se traži 30.000 dolara i 122.650 dinara.

 

Na listi tuženih su i Ujedinjeni regioni Srbije za zakup kancelarija na Trgu republike

Na listi tuženih su i Ujedinjeni regioni Srbije, koji za zakup kancelarija na Trgu republike duguju oko 101.000 evra, a odakle su iseljeni u aprilu prošle godine.
Protiv izvesnog Miće Stanišića vodi se postupak zbog duga od 25.000 dolara, a protiv Jelene Radovanović zbog duga od 4.700 evra.
Pre tri godine pokrenut je i postupak protiv Budimira Bulatovića, osnivača preduzeća “Evropska ekspertska grupa”. On “Diposu” duguje 230.000 dolara, plus neplaćene komunalije od 420.453 dinara. Bulatović je iseljen iz vile na Banovom brdu, a sudski postupak je u toku. (Blic)