Jeftina francuska kozmetika s kojom žene u 50-im imaju lice 30-godišnjakinja

 Foto: Bikini Lovers/Mega / The Mega Agency / Profimedia; Shutterstock; Cottan.com; apothecary.rs; frenchbeautyco.com.au; caudalie.com

Apoteka je sveti gral!

Francuzi su majstori da svoje apoteke pretvore u magična mesta. Kad u njih zakoračite mogu da prođu sati pre nego što nastavite dalje. I iako svaka prosečna žena misli da je francuska kozmetika jako skupa, postoji taj fenomen savršenih sredstava za negu iz apoteke koja su jeftina, a često rade posao bolje nego kreme iz parfimerije čuvenih brendova koje se plaćaju u stotinama evra.

Pisala sam već o svom iskustvu sa A313, koji je u međuvremenu stigao i u Srbiju (nešto je skuplje naravno nego u Francuskoj).

Foto: Printscreen/TikTOk

A313 je lokalni retinoidni tretman za vašu kožu i od ovog sredstva su mi za desetak dana blago posvetlele fleke od sunca, bore su postale pliće, pore se ne vide, a koža mi je na dodir postala kao najfinija svila, ali raširena i zategnuta. Trenutno nije vreme za A313 jer se ne koristi leti kad je sunčano i toplo, a čak i od jeseni bi trebalo da je nanosite noću. Tiktok je pun recenzija A313, većinom oduševljenih devojaka i žena u srednjim godinama. U francuskoj apoteci cena mu je oko 15 evra.

Laluset kremu sa hijaluronskom kiselinom kupila je i isprobala moja koleginica.

Deluje u svim fazama procesa zarastanja i obezbeđuje optimalnu hidrataciju kože. Ubrzava zarastanje i reepitelizaciju kožnih lezija. Kako mi je rekla, važno je da se nanosi na vlažnu kožu, a posle nekog vremena primetila je da su joj nestale sitne borice. Na Tiktoku je zovu najmoćnijom kremom sa hijaluronom koju koriste glumice i supermodeli.

 

Cicaplast B5 sprej je još jedan biser.

Uloga mu je da obnavlja kožu i ublažava neprijatan osećaj za samo sat vremena. Devojke na društvenim mrežama tvrde da im je u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom preporodio kožu.

 

Tu su i neki proizvodi u koje se kunu modeli koji rade Nedelje mode u Parizu.

 

Prvi na listi je Homeoplasmine, koji umiruje iritiranu kožu biljnim ekstraktima i emolijensima, matira kožu za glatku završnicu da se ne bi presijavale, odličan je za usne, tretira suvoću i perutanje bez osećaja previše sjaja i tajno je oružje šminkera jer je odličan prajmer za lice i usne.

Na drugom mestu su micelarno sirće i krema za lice Cottan.

cottan
Foto: Cottan.com

Ovaj brend je osnovao u 19. veku Žan-Fransoa Arsen Kotan, a od početka ističu prednosti jednostavnih kozmetičkih rutina sa sredstvima od prirodnih sastojaka.

Devojke se na Tiktoku kunu i u Arnidol stik koji navodno eliminiše tamne podočnjake i naduvenost oko očiju iako se radi o stiku koji ublažava modrice i nadražaje na koži i posebno je pogodan za decu. Čak su i neki francuski deramtolozi potvrdili da Arnidol, koji košta oko 10 evra, radi posao s podočnjacima.

 

Jedna bočica Caudalie Vinoperfect Radiance seruma se navodno proda svakih 30 sekundi u svetu, a jedan je od najprodavanijih u francuskim apotekama.

Reč je o formuli koja sadrži 97% sastojaka prirodnog porekla. Svoju moć duguje jedinjenju viniferin, koje je čak 62 puta efikasnije od vitamina C. Zahvaljujući tome umornom licu u trenutku vraća izgubljeni sjaj, ujednačava ton kože i spada u najučinkovitije proizvode za lečenje tamnih mrlja na licu. Klinički je dokazano da Vinoperfect Radiance serum ublažava postojeće i spečava pojavu novih fleka nastalih usled hormonskog disbalansa u trudnoći ili zbog izlaganja suncu, kao i ožiljke od akni. Za razliku od većine preparata koji se koriste u ovu svrhu, poput vitamina C, retnola ili kiselina, proizvod nije fotosenzitivan te slobodno možete da se izlažete suncu dok ga koristite. Činjenica je da će ovaj serum koži vrlo brzo vratiti sjaj, a razlika je primetna već nakon prve upotrebe. S druge strane, kada je reč o ožiljcima od akni ili flekama na licu, potrebno je strpljenje da bi se došlo do željenih rezultata, piše injournal o ovom proizvodu.

***

Bonus video:

Prvi Srpski Nail Art Masterclass Sa Elvirom

02:03
SLEDEĆI VIDEO

2. Nail Masterclass – Hilton

Nail Masterclass – Hilton

01:22
3. Halo beba vodič: Prvi mesec bebinog života
00:23
/
00:24

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram