Rade Bastafoto FoNet/Ministarstvo privrede Ðorđe Krstić

„Poštovani gospodine Boško Obradoviću ko vama daje za pravo da mene nazivate stranim agentom i na osnovu kojih dokaza. A istovremno sebe nazivate patriotom i patriotskom opozicijom“, pita u otvorenom pismu lideru Dveri, nedavno smenjeni ministar privrede Rade Basta.

On napominje da nije imao priliku da na sve optužbe koje je Obradović izneo u parlamentu tokom raprave o njegovoj smeni odgovori, jer mu je bilo onemogućeno da prisustvuje sednici i da mu se zato obraća otvorenim pismom.

„Ko je vama dao pravo da imate tapiju na reč patriota? Vi, kao stari bibliotekar, ne znate ni ime da mi pravilno izgovorite pa kažete Rada Baste. Toliko o obrazovanju. Uostalom naši programi i planovi su dijametralno različiti kuda Republika Srbija treba da ide. Mi smo za članstvo u EU, a vi za BRIKS organizaciju“, navodi Basta.

 

On poručuje lideru Dveri da je u dugogodišnjem bavljenju politikom trebalo da nauči šta je to politička koreknost i kultura i da na tome mora još mnogo daradi.

„Kao neko ko je ratovao za ovu zemlju, svoje funkcije obavljao časno i pošteno nikad neću dozvoliti da nam politikanti, kao vi drže patriotske lekcije, zaklinjući se u majku Rusiju i obmanjujući narod demagogijom koja vuče Srbiju u tragičnu prošlost. Kad malo bolje razmislim vi ste u stvari idealan partner za sadašnju vlast. Možda ste vi deo tog novog pokreta“, pita bivši ministar privrde.

Na kraju obraćanja lideru Dveri, Basta poručuje – vidimo se na izborima, a građani Srbije su jedini relevantni faktor da ocene čija politika, program i plan će dobiti poverenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.