понедељак, 6 маја, 2024
vesti online

E-NOVINE

Srbija je sanak snila da je vojna supersila

Blago nama, biće opet rata, kad navali Srbin na Hrvata

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Uvek spreman da analizira novi rat: Miroslav Lazanski, prerušen u nešto

Uvek spreman da analizira novi rat: Miroslav Lazanski, prerušen u nešto

Photo: Stock

E pa, baš šteta što je Sloba Milošević umro pa neće moći nazočiti veličanstvenom revanšu srpsko-hrvatskog rata. Šteta i za Šešelja što nije malo mlađi i boljeg zdravlja, pa da opet povede svoje četničke falange u novi pokolj na granicu Karlovac-Ogulin-Karlobag-Virovitica, u kojem će ovoga puta Srbi ubedljivo trijumfovati. Mnogo smo, bre, jaki, što bi rekli “Grobari”. Sve je na našoj strani. Hrvati, molite se bogu i Gospi blaženoj da vam NATO pritekne u pomoć, inače vam nema spasa. Mada vam ni NATO neće biti od koristi ako pridobijemo Putina na našu stranu

U redakciji “Informera” već slave pobedu. Zašto da čekaju kraj rata kad su im drugovi analitičari unapred prorekli rezultat. Ukratko, srpska vojska bi razbila hrvatsku joj kolegicu, samo li joj se ukaže još jedna šansa za popravni posle onog čuvenog olujnog debakla.

Nema tog četničkog majčinog sina kojem osmeh neće ozariti lice kad ugleda naslov blještaviji čak i od vojno-redarstvene operacije “Bljesak”: HRVATI, NEMATE ŠANSE: Kada bi rata opet bilo, Srpska vojska bi pregazila Hrvatsku!

Slavljenik DJ Vučićević pada u pobedničku euforiju. Poliva se šampanjcem, skida sve sa sebe i pred članovima vrhovne komande svog uvrnutog toaletoida kreće naglas da čita: “Ako bi u ovom trenutku došlo do novog rata između Srbije i Hrvatske, mnogo veće šanse za pobedu imali bismo mi. Srpska vojska, pokazuju podaci i kažu stručnjaci, i dalje je znatno jača od hrvatske, a Hrvati ni na kopnu ni u vazduhu, bez pomoći NATO pakta, ne bi imali nikakve šanse na uspeh”.

Razrađuje ratni plan: D.J. Vučićević, kaplar

Photo: Facebook

Jebi, Vučko, glupe ustaše, glupe ustaše, glupe ustaše! – zaori se čitavim kolektivom. Jeb’o bi Vučko, al’ ne može sve sam da postigne. Malo rukah, malena i snaga, a ustaša se bogme namnožilo.

Laknu mu kad vide tko mu pristiže u pomoć. Beše to njegov stari ratni drugar Lazanski. Za problematiku rata, Laza je dokazani tata-mata: “Tehnika im je daleko siromašnija. Imamo bolju artiljeriju, više tenkova, kvalitetniju dalekometnu artiljeriju, protivvazdušnu odbranu… Naši ‘susedi’ su nadmoćniji samo u mornarici, ali to nije od velikog značaja pošto Srbija nema izlazak na more”.

Nemamo ga trenutno, ali ćemo ga imati čim Hrvate vojno pregazimo. Još samo malo, i brkaće se Laza i Vučko u srpskom Jadranu.

Avaj, baš to malo što fali, to soldatu srpskom sreću kvari: “I dok većina analitičara kaže da Srbija ne sme ni da misli o ratu sa Hrvatskom zbog njenog članstva u NATO, postavlja se pitanje šta bi bilo ako bi Srbija na svojoj strani imala Rusiju?”

Vlado, burazeru, računamo na tebe. Seti se samo kakve ti je sve hvalospeve “Informer” nebrojeno puta upriličio i koliko su ti se i Vučko i Laza duboko uvukli tamo gde sunce ne dopire.

Višestruko će ti se isplatiti se ako nas podržiš. Evo, uveri se i sam, pogledaj šta kažu brojke: “Kako pokazuje istraživanje, osim što su skoro tri puta brojniji, naši vojnici su opremljeni kvalitetnijom artiljerijom i avijacijom. Konkretni, sasvim pouzdani podaci do kojih smo došli pokazuju da Srbija trenutno ima 36.539, a Hrvatska svega 16.146 vojnika. Takođe, mi u sastavu Vojske Srbije imamo 274 tenkova, dok ih Hrvati imaju svega 78”.

Dobro, znamo mi da je to pičkim dim spram ruskih kapaciteta, ali ipak: “Naša država ima više i borbenih vozila – 362 u odnosu 102 hrvatska, a dominirali bismo i na nebu: Srbija trenutno ima 80 vojnih aviona, dok Hrvatska raspolaže sa samo 14! Nešto je manja razlika u helikopterima, jer mi u vazduhoplovnim bazama imamo 41 helikopter, dok Hrvati mogu da računaju na 32 letelice”.

Udarna brigada srpske vojske: Olovni vojnici, spremni za pogibiju

Photo: Stock

Pošto ni ovako čvrsti argumenti nisu mogli da otkrave Putinovo sibirsko srce, Lazanski bi prinuđen da krene na sve ili ništa. Odlučan u nameri da izvadi fleke, srljao je poput kakvog rasklimatanog “suhoja” iz lupinga u luping: “Videli smo na onom mimohodu u Zagrebu da im je tehnika daleko siromašnija. Imamo bolju artiljeriju, više tenkova, kvalitetniju dalekometnu artiljeriju, protivvazdušnu odbranu… Hrvati gotovo da nemaju moderno oružje. Osim borbenog vozila ‘patrija’ i američkih ‘hamvija’, veliki deo opreme im je ostao od JNA. Osim toga, u paradu u utorak su uključili čak i Gorsku službu i vatrogasce, pa je ona bila više policijska i istorijska nego vojna…”

E, Lazo, Lazo. Zadnje vreme je došlo kad ni ti nisi u stanju da šarmiraš našeg – verovali smo dokazanog, a evo, ispostavilo se ipak nedokazanog – prijatelja iz Kremlja.

A šta kažeš da proba tvoj kolega Orhan Dragaš? Možda on bude bolje sreće: “Ukoliko bismo postavili hipotetičko pitanje izbijanja rata između dve države, a pritom isključimo članstvo Hrvatske u NATO, njihove šanse protiv Srbije bile bi izuzetno male”.

I baš kad je Putin zamalo pristao, snađe nas neverovatan peh. Ničim izazvan, u diskusiju se umeša Petar Vojinović, urednik nekakvog vazduhoplovnog portala „Tango siks“, i od gotovog napravi veresiju skrenuvši nam pozornost da su Hrvati na vojnoj paradi u Zagrebu “pokazali samo mali broj svojih najboljih letelica”.

Šteta što je Hrvatska članica NATO: Mila Alečković se pridružuje vlažnim ratnim snovima

Photo: Stock

“U poslednje dve decenije”, nastavi Vojinović da unosi defetizam u naše redove, “Hrvati su mnogo ulagali u svoje vazduhoplovne kapacitete. Imaju remontovane ‘migove 21’, što pokazuje njihov odgovoran odnos prema vojsci”.

Aman, bre, čoveče, pa zar si baš sad našao to da nam pričaš?! Što nas lepo ne ostavi u blaženom neznanju pa da možemo i dalje da se palimo kako ćemo da sjebemo Hrvate?

Još od 99-te nismo ni sa kim ratovali; što je mnogo mnogo je, brate. Uželeli smo se klanja, jebiga, nismo ni mi od kamena.