петак, 14 јуна, 2024
vesti online

DS TRAŽI OSTAVKU: „Mali devet dana ćuti o 24 stana u Bugarskoj“

BEOGRAD – Demokratska stranka zatražila je danas ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i raspisivanje izbora u glavnom gradu, kako Beograd, smatraju demokrate, više ne bi bio žrtva nečijih poslovnih ambicija.

Siniša Mali (foto: RTS printskrin)

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović izbrojao je da „građani već devet dana nisu čuli objašnjenje od Malog za sve afere koje mu se stavljaju na teret“, ukazujući da se za to vreme nisu oglasile ni nadležne institucije.

To je, prema njemu, znak da one NE funkcionišu.

Božović poručuje da je izostanak nadležnih institucija neprihvatljiv u demokratskom društvu i državi koja se može nazvati pravnom.

„Kao što je to tužilaštvo radilo, na primer, u slučajevima nameštanja rezultata igara na sreću, nameštanja utakmica, ili propusta prilikom obnove od poplava, očekujemo da štiti zakon i u ovom slučaju. Sve drugo bi značilo da je gradonačelnik Beograda iznad institucija i zakona u Srbiji“, naveo je Božović.

Dodao je i da svako izbegavanje gradonačelnika da odgovori na ova pitanja samo potvrđuje optužbe koje su iznete na njegov račun – „da je kao jedan od ključnih ljudi u Agenciji za privatizaciju nezakonito prisvojio državno poljoprivredno zemljište i da je bio u sukobu interesa, jer je u isto vreme bio gradonačelnik i direktor of šor kompanije na Devičanskim ostrvima preko koje su kupljena 24 stana u Bugarskoj“. (Pravda)