петак, 26 априла, 2024
vesti online

MILOVA VLADA SE OKOMILA NA MOSKVU: „Sad ste dokazali da ste umešani u anti NATO protest“

PODGORICA – Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Rusije, koje je izrazilo zabrinutost zbog navodne prekomerne upotrebe sile protiv „mirnih demonstranata“ na skupu dela opozicije u Podgorici, samo potvrđuje utemeljenost izjave premijera Mila Đukanovića o umešanosti Rusije u proteste protiv NATO, saopštila je večeras Vlada Crne Gore.

Milo Đukanović (foto: VOA printskrin)

U saopštenju se navodi da to proizilazi iz činjenice da u svom saopštenju rusko ministarstvo nije podsetilo da su ti „mirni demonstranti“ gađali policiju molotovljevim koktelima i pokušali da na silu zauzmu parlament i izvrše prevrat, o čemu su izveštavali brojni svetski mediji“.

U saopštenju ruskog ministartva navedeno je da je Moskva zabrinuta zbog preterane upotrebe sile koju su crnogorske vlasti upotrebile protiv demonstranata u Podgorici i odbacuju se optužbe na račun Rusije o umešanosti Moskve u provociranju nereda u Podgorici.

„Premijer Milo Đukanović nije izneo nijednu jedinu konkretnu činjenicu imaginarne ruske umešanosti u podsticanje socijalne napetosti u Crnoj Gori o navodnoj ruskoj umešanosti u podsticanju socijalnih tenzija, jer takvih činjenica i nema“, navodi se u saopštenju.(Pravda)