петак, 26 априла, 2024
vesti online

Девет ухапшених због корупције у војном здравству

Девет ухапшених због корупције у војном здравству

Аутор: М.Г.понедељак, 26.12.2016. у 13:27

Стари Генералштаб у Београду – седиште ВБА (Фото Д. Јевремовић)

Припадници Војнобезбедносне агенције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, припадницима Војне полиције и Полицијске управе у Нишу, ухапсили су пет припадника Војске Србије, лекара специјалиста Војне болнице у Нишу и четири лица која су овлашћени представници привредних друштава која се баве трговином ортопедских помагала, лековима и суплементима, саопштило је Министарство одбране.

Лекари специјалисти Војне болнице у Нишу осумњичени су да су прописивали и препоручивали пацијентима ортопедска помагала, лекове и суплементе чији су дистрибуцију вршили само поједини добављачи. За такве поступке су, на основу претходног договора са представницима тих фирми, на незаконит начин периодично примали одређене новчане накнаде. Због тога постоје основи сумње да је на наведен начин учињено више крвичних дела примања и давања мита и злоупотреба службеног положаја.

На основу налога Вишег јавног тужилаштва у Нишу, према лицима лишеним слободе биће одређено задржавање у трајању од 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити предати наделжном Вишем јавном тужилаштву у Нишу ради саслушавања, наводи се у саопштењу Министарства одбране. (Politika)