петак, 26 априла, 2024
vesti online

U nedelju novi teniski „bklokbaster“

ISPISANA ISTORIJA Pobeda nad Čilićem najubedljivija, Nole još jednom uz rame velikanima

Blic sport
pre 4 sata
Novak Đoković nije samo ušao u finale US Opena na najbolji mogući način deklasiranjem Marina Čilića, usput je oborio rekord po efikasnosti i malom broju izgubljenih gemova. Prethodno je Lejton Hjuit Jevgenija Kafeljnikova 2001. godine ponizio sa 6:1, 6:2, 6:1 na US Openu, a sada je Đokovićizgubio… »

Forin afers: Vučićev ples između Rusije i Zapada

Novi magazin
pre 6 sati
Prelazak na umerenu politiku je omogućio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da zadobije posebno mesto u politici Srbije, kao i da dobije ličnu pažnju i podršku globalnih sila, kaže u najnovijoj analizi politike premijera Srbije ugledni časopis Forin afers. Na kraju Hladnog rata, izgledalo je da će… »

Veliki Rodžer razbio Vavrinku! U nedelju novi teniski „bklokbaster“

Vesti online
pre 3 sata
Publika na stadionu „Artur Eš“ u Njujorku je očekivala neizvesne polufinalne mečeve, a videla je dominaciju, prvo Novaka Đokovića protiv Marina Čilića, a onda i Rodžera Federera protiv Stanislasa Vavrinke. Drugi reket planete razbio je zemljaka 3:0 (6:4, 6:3, 6:1) i zakazao za nedelju novi teniski… »

EKSKLUZIVNO Saučesnik u ubistvu Brisa Tatona uhapšen u Grčkoj, hteo da beži na Tajland

Blic
pre 6 sati
Dejan Puzigaća (34), poslednji iz grupe osuđenih napadača na Francuza Brisa Tatona u Beogradu, koji je bio u bekstvu, uhapšen je u Grčkoj, saznaje „Blic“. Ubijeni Bris Taton Puzigaća je uhapšen na atinskom aerodromu sa falsifikovanim pasošem Slovenije. Njegov advokat Svetozar Vujačić potvrdio je za… »

Vučić mi se zahvalio na kritici Dačića i nudio „posao“

Danas pre 10 sati

RAZGOVOR Jovo Bakić, sociolog i politički analitičar, govori za Danas o viđanju sa sadašnjim premijerom i Dačićevim snimcima. Beograd – Premijer Srbije Aleksandar Vučić mi se 2012. zahvalio na javnoj kritici Ivice Dačića i tom prilikom… »

Ministri „obletali“ Medveđu u kampanji

Danas pre 9 sati

U nedelju se održavaju lokalni izbori u opštini na jugu Srbije. Beograd – U poslednjih deset dana pred lokalne izbore u Medveđi, koji su zakazani za nedelju 13. septembar, ovu opštinu na jugu Srbije posetilo je pet ministara Vlade Srbije,… »

„Mora da nas zabrine mogućnost povratka izbeglica“

B92 pre 5 sati

Mora da zabrine to da će se mađarskim zakonima stvoriti uslovi da izbeglice budu vraćene u zemlju iz koje su ušli u EU, odnosno Srbiju, kaže Aleksandar Nikolić. Foto: Beta, AP Državni sekretar MUP Srbije je u intervjuu za „Danas“ podsetio… »

Američka ambasada demantuje DIPOS

Politika pre 8 sati

Predstavnici Američke ambasade potvrdili su za Politiku da Internacionalna škola u Beogradu nema eksteritorijalni status. Na ovaj način ambasada je istovremeno demantovala preduzeće DIPOS koje lokacije na kojima je škola smatra teritorijom… »

Srpsko-iranska poslovna komora za jače privredne veze

Blic pre 6 sati

U ambasadi Irana održana je danas promocija Srpsko-iranske poslovne komore čiji je cilj da doprinese boljoj saradnji privrednika dve zemlje. Zvanice na promociji Srpsko-iranske poslovne komore Predsednica komore Maja Timotijević izjavila… »

Hoćeš da rađaš decu? E, NEMA POSLA za tebe!

Blic pre 8 sati

Ne daju mi posao jer hoću da rađam decu, priča za „Blic“ A. Milenković (27). – Na konkursu jedne velike kompanije ušla sam u najuži krug, ali kada sam rekla da planiram brak, za poslodavca sam postala samo kandidat za trudničko bolovanje…. »

Slavoljub otišao, sad Dragoljub trese mreže: Srnić za pobedu Čuke u debiju Adija!

Blic sport pre 8 sati

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su sa 2:0 (2:0) Radnik iz Surdulice u prvom meču 9. kola Superlige, zahvaljujući golovima Dragoljuba Srnića. Brđani su nastavili uspon ka vrhu tabele posle slabog starta, nakon dva poraza remizirali su i… »

VIDEO: Ovako „delije“ i „grobari“ podgrevaju atmosferu pred 149. večiti derbi

Vesti online pre 6 sati

Srpska fudbalska svetkovina – 149. put. U subotu od 18 časova, na „Marakani“ će koplja da ukrste Crvena zvezda i Partizan u derbiju devetog kola Super lige Srbije. Danima se podgrejava atmosfera, i jedni i drugi prave alibi priče, a… »

Obama: Ruska strategija osuđena na propast

Vesti online pre 8 sati

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da odluka Rusije da Siriji uputi vojno osoblje i opremu predstavlja strategiju koja je „osuđena na propast“. – Smatram da je strategija koju sprovode velika greška – naveo je Obama, dodajući… »

Novi nemiri u Sabirnom centru za izbeglice u Reskeu

Novi magazin pre 7 sati

Novi nemiri izbili su večeras u Sabirnom centru za izbeglice u Reskeu, u blizini srpsko-mađarske granice. Kako izveštava državna televizija Mađarske M1, večeras posle 20 časova grupa od oko 200 migranata ponovo je počela proteste zbog… »

„Dobro veče, ubio sam majku“

Vesti online pre 6 sati

Dragan Paunović (55) iz Pančeva u sredu uveče se pojavio u lokalnoj policijskoj stanici i rekao: „Ubio sam majku. Slučajno. Čistio sam pištolj i sam je opalio… Samo je pala“. U policijsku stanicu Dragan je ušao izbezumljen. Kada je počeo… »

Nikšić: Biznismen uhapšen jer je planirao likvidacije u Crnoj Gori

Blic pre 10 sati

Kontroverzni biznismen iz Nikšića, Ranko Radulović, uhapšen je danas zbog policijskih saznanja da je on organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije u Crnoj Gori. Policija nije na konferenciji za medije povodom hapšenja… »