понедељак, 29 априла, 2024
IstaknutoTehnologijaVesti

TESLA je šampion

Isporuke Tesle u drugom kvartalu nadmašile očekivanja analitičara

3 Jul 2023 – 00:27 Vesti 0 Komentara

Tesla je objavio podatke o proizvodnji i isporuci za drugo tromesečje, lako nadmašivši očekivanja jer efekti smanjenja cena proizvođača električnih vozila, u kombinaciji s federalnim poreskim olakšicama za električna vozila, podstiču prodaju.

Za tromesečje, Tesla navodi globalnu proizvodnju od 479.700 jedinica s isporukama od 466.140. Brojka isporuke je lako nadmašila konsenzusne procene Wall Streeta od 448.599 jedinica, kao i ukupno 422.875 u prethodnom kvartalu. Ukupna proizvodnja i isporuka u drugom kvartalu su bili rekordi svih vremena za Teslu.

Analitičari i investitori se više fokusiraju na ukupne iznose isporuke jer oni prate ukupne prodajne iznose. Računajući ukupne isporuke, Tesla je isporučila 446.915 Modela 3 i Modela Y i 19.225 skupljih Modela S i Modela X vozila.

Tesla je takođe dobio još jedan podsticaj od savezne vlade u drugom tromesečju, budući da su se sve verzije limuzine Model 3 kvalifikovale za puni savezni poreski kredit od 7500 dolara.

Zasebno, analitičari s Wall Streeta su u poslednje dve nedelje snizili rejting deonica Tesle nakon velikog porasta deonica nakon velikih dobitaka u tehnološkom sektoru. Mnogi analitičari su pripisali to povećanje velikim dobicima koje su ostvarile deonice povezane s veštačkom inteligencijom, a analitičari su upozorili da Tesla nije velika igra s veštačkom inteligencijom u koju mnogi ulagači veruju. Analitičari poput Marka Delaneyja iz Goldmana i Adama Jonasa iz Morgan Stanleya smatraju da se deonice trenutno pošteno procenjuju.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Tesla

čitanja : 128