Nova saznaje: Bjelogrlić govori u subotu na protestu Srbija protiv nasilja 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/EV)

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić govoriće u subotu na protestu „Srbija protiv nasilja“, saznaje portal Nova.rs.

Nakon niza uvredljivih komentara najviših zvaničnika vladajuće partije, pored glumice Cece  Bojković, na protestu koji je zakazan za 3. jun govoriće i Bjelogrlić.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana kada je poslanik SNS Nebojša Bakarec u Narodnoj skupštini izneo  podatke o navodnim honorarima pojedinih glumaca u Srbiji, Dragan Bjelogrliće je upitao “da li se sprema nova Kristalna noć za određene glumce u Srbiji”.

“Nisam veraovao da će me život na bilo koji način povezati sa osobom kakva je gospodin Bakarec. Međutim, Bakarec kao poslanik vladajuće većine u Narodnoj skupštini iznosi brojke (pritom ležne) o prihodima glumaca. Sećamo se da je pogrom na Jevreje u Nemačkoj je počeo tako što su nacisti delili letke i objavljivali u štampi koliko Jevreji zarađuju na ledjima nemačkog naroda. Sprema li se nova ‘kristalna noć’ za neke srpske glumce ? Bakarec nam, eto, ‘daje slobodu’ da nastavimo da glumimo i kaže da se ‘neće svetiti’. Evo neka meni lično uskrati slobodu da glumim i neka mi se sveti. Veoma me zanima kako će to da izgleda”, istakao je Bjelogrlić.

Protest „Srbija protiv nasilja“ održaće se u subotu u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.