понедељак, 26 фебруара, 2024
vesti online

SVETSKA EKSKLUZIVA Ovo je terorista koji je prošao Grčku, Srbiju, Hrvatsku, Austriju… DA BI SEJAO SMRT U PARIZU

Jedan od terorista koji je sejao smrt u Parizu prešao je celu balkansku migrantsku rutu sa sirijskim pasošem na ime Ahmed Almuhamed, otkriva ekskluzivno “Blic” u nedeljnom izdanju.

Naslovna strana nedeljnog „Blica“

“Blic” prvi u svetu objavljuje sliku i identitet nekog od osmorice terorista koji su nastradali posle krvavog pira u Parizu u kojem su ubili više od 120 nedužnih ljudi.

Kod jednog od njih nađen je sirijski pasoš na ime Ahmed Almuhamed. Na osnovu tog pasoša, francuske službe bezbednosti zatražile su pomoć od kolega iz Srbije, jer znaju da naše službe registruju sve migrante koji uđu u Srbiju i imaju najkompletniju bazu podataka o migrantima na balkanskoj ruti.

Kako su grčki zvaničnici već objavili, Almuhamed je ušao na teritoriju Grčke 3. oktobra. “Blic” saznaje da je na teritoriju Srbije ušao 7. oktobra kod Miratovca, iz Makedonije. Prošao je kontradiverzionu proveru, pa se pouzdano zna da tokom kratkog proputovanja kroz našu zemlju nije bio naoružan.

Registrovan je u centru u Preševu, gde je formalno zatražio azil. Nastavio je put i, kako saznajemo, ubrzo napustio Srbiju i ušao u Hrvatsku i dalje u Austriju. (Blic)