недеља, 28 априла, 2024
vesti online

Singidunum

Slučaj Milovana Stanišića

Singidunum – visoko školstvo i niska prevara

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Prevare na svakom koraku: Stanišić, zaštitno lice Singidunuma

Prevare na svakom koraku: Stanišić, zaštitno lice Singidunuma

Photo: Singidunum

Istražni organi su, poslednjih meseci, zaokupljeni i kriminalnim radnjama, koje se dešavaju na Univerzitetu ‘Singidunum’. Naime, dr Milovan Stanišić bukvalno je prodavao diplome studentima iz Libije, upisujući ih na studije bez uvida u njihovo prethodno školovanje i omogućavajući im da, za samo par nedelja, steknu diplomu ovog univerziteta. Na ovaj, nezakoniti način, sumnja se da je zgrnuo veliku količinu novca. Istraga ovih kriminalnih radnji, još uvek je u toku. Inače, Univerzitetu

Opširnije…

Crna Gora pozvana u NATO

Brisel: Crna Gora pozvana u NATO

BRISEL –Crna Gora je pozvana da se pridruži NATO, objavljeno je jutros na ministarskom sastanku u Briselu. Ministri spoljnih poslova su se saglasili da pozovu Crnu Goru da postane 29. članica Alijanse.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je, otvarajući sastanak šefova diplomatija država članica, izjavio da NATO politika otvorenih vrata ima za cilj širenje stabilnosti, bezbednosti i demokratskih vrednosti na kojima Alijansa počiva.

 

belgija brisel nato

Beta/AP (Virginia Mayo)

 

Kako nalaže procedura, nakon današnje pozitivne odluke ministara, formalni poziv bi iste nedelje trebalo da uputi generalni sekretar NATO crnogorskom šefu diplomatije.

Nakon toga, Lukšić uzvraća pismom u kojem navodi da Crna Gora prihvata obaveze članstva. Zatim, sve zemlje članica NATO potpisuju Protokol o pristupanju Crne Gore Alijansi, koji, zatim, moraju ratifikovati Vlade zemalja članica Alijanse.

Konačan korak ka članstvu je predavanje Protokola o pristupanju SAD, odnosno Stejt departmentu, gde se čuvaju svi dokumenti alijanse, što državu čini punopravnim članom NATO.

„Svi postajemo jači i stabilniji time što držimo svoja vrata otvorenim“, rekao je Stoltenberg, preneo je RTCG.

Opširnije…