недеља, 28 априла, 2024
vesti online

Šešelj sutra u Beogradu

Hartmann: Zašto Hag žuri da pusti Šešelja?

Al Jazeera pre 6 minuta

Vlasti Srbije i Srpska radikalna stranka potvrdili su da će Vojislav Šešelj u srijedu doputovati u Beograd.
Florence Hartmann, glasnogovornica haškog tužiteljstva u vrijeme mandata Carle del Ponte, rekla je u Al Jazeerinoj emisiji Kontekst da u slučaju Vojislava Šešelja, kojeg je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju pustio na… »

Kandić: Šešelj je opasna osoba i na slobodi i u Hagu

RTV pre 36 minuta

RTV: Kandić: Šešelj je opasna osoba i na slobodi i u Hagu

BEOGRAD – Direktor Fonda za humanitarno pravo i koordinator inicijative za Rekom Nataša Kandić izjavila je danas, dan pred povratak Vojislava Šešelja u Srbiju iz Haga, da je lider Srpske radikalne stranke uspeo u nameri, kroz opstrukciju suđenja, štrajk glađu i pokušaje odlaganja procesa, da ne bude osuđen, da izađe na slobodu i da sudije znaju da je on, po ko zna koji put, pobedio Haški tribunal.
Kandićeva je, gostujući u emisiji „Jedan na jedan“ Radio-televizije Vojvodine, rekla da je Šešelj sve vreme govorio i radio tako da do presude ne dođe, da on smatra da je ušao u istoriju srpskog naroda, te da bi, kako je mnogo… »

Neslaganje sudije oko puštanja Šešelja na privremenu slobodu

Novi magazin pre 3 sata

Haški tribunal objavio je danas izdvojeno mišljenje sudije Mandiaje Nijanga o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja u kome sudija izražava neslaganje sa odlukom da se optuženi ne konsultuje da li će poštovati neophodne uslove, pošto je u prošlosti odbio da pruži takve garancije.
Sudija je, takođe izrazio neslaganje sa većinom jer nije uvela kao obavezujući sistem nadzora kojim bi se obezbedilo da se optuženi vrati u Tribunal i da ne stupa u kontakt sa žrtvama i svedocima. Prema mišljenju sudije, tačna… »

Šešelj na mitingu SRS-a u subotu

Vesti online pre 8 sati

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Krasić kazao je agenciji Beta da će se predsednik stranke Vojislav Šešelj obratiti okupljenima na mitingu koji je zakazan za subotu, 15. novembar, u 12.00 na beogradskom Trgu Republike.
Kako je naveo, još ne zna o čemu će Šešelj sve govoriti. Krasić je kazao da će SRS u sredu organizovati doček Šešelja na aerodromu. „Naravno da ćemo pripremiti doček na aerodromu, samo da saznamo u koje vreme tačno dolazi“, kazao… »

Šešelj sutra u Beogradu

Press pre 3 sata

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj trebalo bi sutra nešto posle 12 sati da iz Haga avionom stigne na beogradski aerodrom.
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj trebalo bi sutra nešto posle 12 sati da iz Haga avionom stigne na beogradski aerodrom. Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović saopštio je danas da Vojislav Šešelj sutra dolazi u… »

Šarović: Beograd odložio Šešeljev povratak

Akter pre 4 sata

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović negirao je danas da je povratak Vojislava Šešelja odložen iz medicinskih razloga i uz njegov pristanak
Šarović je naveo da je lider radikala ostao dan duže u Haškom tribunalu na zahtev Beograda, dok se ne završi poseta albanskog premijera Edija Rame. „Sa Šešeljem niko iz Haškog tribunala, bilo od lekara ili iz sekretarijata, nije… »

Šešelj će govoriti na mitingu SRS-a u subotu

Studio B pre 9 sati

Krasić je naveo da se još ne zna o čemu će Šešelj sve govoriti…
Krasić je naveo da se još ne zna o čemu će Šešelj sve govoriti… Potpredsednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić kazao je da će se predsednik stranke Vojislav Šešelj obratiti okupljenima na mitingu koji je zakazan za subotu,… »

Šešelj stiže sutra, miting u subotu!

Alo pre 13 sati

Alo: Šešelj stiže sutra, miting u subotu!

Lider radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj stići će u sredu u Beograd, najavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.
Šarović okružen novinarima u Knez Mihailovoj ulici | Foto: Jelena Vučetić Iako se njegov povratak u Srbiju očekivao danas, Ljajić je objasnio da su haški doktori tražili još jedan dan za pripremu Šešeljeve medicinske… »

Šešelj sutra u Beogradu

Vesti online pre 13 sati

Lider radikala Vojislav Šešelj doći će u Beograd sutra, 12. novembra, izjavio je juče ministar Rasim Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. On je objasnio da su doktori tražili još jedan dodatni dan i da se lider SRS sa time složio, a da će mu Vlada Srbije obezbediti kartu.
Prema njegovim rečima, sve je bilo spremno da Šešelj dođe još u petak, ali do toga nije došlo iz medicinskih razloga. Ljajić je još jednom podsetio da je odluka da se Šešelj pusti na slobodu zbog bolesti samo izgovor Haškog suda… »

Hrvatska očekuje nastavak suđenja Šešelju

Večernje novosti pre 19 sati

Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je danas da očekuje da će se suđenje haškom optuženiku Vojislavu Šešelju
ZAGREB – Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je danas da očekuje da će se suđenje haškom optuženiku Vojislavu Šešelju, koji posle 11 godina suđenja izlazi na privremenu slobodu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja,… »