TIPOVALI su stanove u novim zgradama koji imaju „ha“ bravu. Sumnjamo da su provalili u oko dvadesetak stanova širom Beograda za dva i po meseca, odakle su iznosili novac, satove, zlato i tehniku. Uhvatili smo ih sa plenom i alatom, i ovo je prva grupa provalnika koja se pojavila posle dužeg vremena!

Ovako za „Novosti“ priča šef Odseka za suzbijanje teških krađa iz beogradske policije Uglješa Stešević o trojici Bugara i jednom Srbinu koji su uhapšeni u ponedeljak u Ulici Hadži-Đerinoj na Vračaru. Lopovi P. V. I. (44), N. V. I. (40), O. V. O. (43) i A. A. (31) su uhvaćeni neposredno nakon što su opljačkali tri stana u ovoj zgradi. Uvežbana četvorka specijalnim alatom je provalila i neprimetno uzela plen, skoro ne ostavljajući tragove iza sebe. Međutim, policija je ubrzo uhapsila provalnike koji su mesecima krali po srpskoj prestonici.

– Jedan od njih je srpskog porekla i on je imao ulogu vozača, mada je auto imao bugarske tablice. Taj Beograđanin je čuvao stražu i pomagao im da se snađu po gradu, s obzirom na to da poznaje teren – otkriva Stešević.

Iskusne provalnike koji su „radili“ po Evropi, a potom se ove godine preusmerili na Beograd, zanimale su isključivo „ha“ brave, koje su svojim specijalnim alatom otključavali, a potom i zaključavali.

– Krajem jula provaljeno je u stan, čija vrata su imala „ha“ bravu i u prvi mah postojala je mogućnost da su vlasnici izgubili ključ. Međutim, za dva dana provaljeno je u tri stana, na teritoriji dve različite opštine. Kod svih – ista brava. To je ukazalo policiji da je najverovatnije reč o istim ljudima koji stoje iza ovih krivičnih dela – objašnjava Stešević. (Novosti)