понедељак, 6 маја, 2024
vesti online

PRLJAVE TAJNE KIM DŽONG UNA Evo šta je o surovom vladaru otkrio njegov kuvar

Kendži Fudžimoto, Japanac koji je godinama bio kuvar Kim Džong Una, otkrio je medijima neke od strogo čuvanih tajni severnokorejskog diktatora, a to je uspeo i debelo da naplati.

Kendži Fudžimoto

Foto: ProfimediaKendži Fudžimoto

Fudžimoto, koji poznaje Kima još od njegove osme godine, pobegao je iz Severne Koreje 2011, jer je počeo da se plaši da će ga diktator ubiti, kao i druge svoje rođake i saradnike. Od tada zarađuje za život prodajući knjige o Kim Džong Unu i naplaćujući po 1.000 dolara za svako televizijsko gostovanje.

– Rekao sam mu da idem u Tokio da nabavim sastojke za suši i nikada se nisam vratio. Videli smo se nakon toga na zajedničkom ručku i srećom, nije mi zamerio – kaže Fudžimoto.

Među poverljivim informacijama koje je kuvar otkrio medijima nalazi se i ta da je severnokorejski diktator kao tinejdžer krišom slušao pesme Vitni Hjuston.

– Imao je 17 godina kada je od mene pozajmio njen CD. Bio je apsolutno oduševljen – kaže Japanac.

Kim Džong Un, inače, zagovara strogu zabranu svih zapadnjačkih sadržaja, što obuhvata i muziku, filmove i knjige stranih autora i izvođača.

Iako kaže da se „ne ljuti na Kima“, Kendži Fudžimoto i dalje nosi pancir i strahuje za svoj život. On lično nije dobio nikakvu kaznu zbog bekstva od režima, ali su njegova supruga i deca završili u kampu, na prinudnom radu.