субота, 27 априла, 2024
vesti online

Lažni Norvežanin namagarčio pola Beograda!

Neobična, skoro filmska priča sa osmehom se prepričava među zaposlenima u gradskom javnom preduzeću „Ada Ciganlija“.

Lažni Norvežanin Kristijan Stenberg, rođen kao Jasmin Buhić

Lažni Norvežanin Kristijan Stenberg, rođen kao Jasmin Buhić, Foto: Facebook

Tema je bivši komercijalni i finansijski direktor ovog preduzeća neobičnog imena – Kristijan Stenberg. Stenberg je prošle godine doveden na ovu poziciju u preduzeću, a zaposlenima se predstavio kao ekspert iz Norveške. Zaposleni su sami otkrili da sa novim direktorom “stvari nisu načisto”.

– Odmah smo videli da nešto nije u redu, na svako pitanje odgovarao je sa: “Ma, može” – priča izvor „Blica“.

Stenberg je bio direktor pet meseci, dok nisu isplivale, prema tvrdnjama izvora „Blica“, sumnjive fakture. Tek tada je Stenbergovo “čudno ponašanje” počelo da nadzire i rukovodstvo „Ade“.

Saznali su da je Stenberg svojevremeno promenio ime i da je njegovo pravo poreklo iz Mrkonjić Grada, gde je inače rođen, a da mu je pravo ime Jasmin Buhić.

Usledila je panika, razmatralo se da se pozove i policija, ali su se Stenbergu samo zahvalili na saradnji kako bi izbegli aferu.

Direktor JP “Ada Ciganlija” Žarko Šormaz potvrdio je za „Blic“ da je u tom preduzeću radio Stenberg, ali da on ne zna da li je on zapravo Jasmin Buhić.

– Nismo znali da je on Jasmin Buhić. Tražio je sporazumni raskid i mi smo pristali – kaže Šormaz koji nije želeo ni da potvrdi, ali ni da demantuje da je u radu bivšeg direktora bilo zloupotreba.

– U toku je izrada završnog računa tako da još uvek nemamo takve informacije. Kada budemo imali bilo kakav dokaz prevare, preduzećemo potrebne mere – kaže Šormaz.

Na insistiranje „Blica“ da objasni zašto su zaposlili Stenberga i koje su ga kvalifikacije preporučile za posao, Šormaz je odgovorio:

– Završio je „Singidunum“ i diplomirani je ekonomista.

(Alo)