субота, 27 априла, 2024
vesti online

Преузето 1,341 милиона коверти за наградну игру

Преузето 1,341 милиона коверти за наградну игру

уторак, 07.02.2017. у 15:23

Коверте за наградну игру (Фото Танјуг/Т.В.)

Грађани су од кад је почела наградна игра „Узми рачун и победи”, до данас на шалтерима пошта широм Србије, преузели 1.341.000 наменских коверата, а послали 270.000 коверата, саопштило је данас предузеће Пошта Србије.

Како је наведено, до 7. фебруара одшампано је и дистрибуирано 1.996.000 бесплатних наменских коверата за ову наградну игру која је почела 1. фебруара.

Пошта Србије апелује на грађане да не узимају коверте у већем броју него што им је потребно, јер су оне намењене искључиво за ову акцију и не могу се употребити за слање ниједне друге врсте пошиљака.

„Наменске коверте ће се штампати у континуитету током читавог трајања наградне игре, на основу информација са терена о потребним додатним количинама”, пише у саопштењу.

Подсећа се, преноси ТАнјуг, да су коверте у којима се шаљу фискални рачуни или слипови за наградну игру бесплатне и да се не плаћа поштарина за њихово слање.

Наградна игра „Узми рачун и победи”, чији је циљ мотивисање грађана да се укључе у борбу против сиве економије и подигне порески морал код грађана почела је званично 1. фебруара , бесплатним слањем коверти са најмање 10 фискалних рачуна или слипова издатих у 2017. са износима од најмање 100 динара.

Рачуни и слипови се шаљу искључиво у ковертама које се бесплатно преузимају у Поштама Србије и њихово слање је бесплатно.

На ковертама за наградну игру назначена је адреса слања, а грађани само треба да напишу своје податке – име и презиме, адресу, поштански број или адресни код, као и контатк телефон ради лакше комууникације уколико пошиљалац буде извучен.   (Politika)