четвртак, 9 маја, 2024
vesti online

NARODE, OPREZ! Mladić umro od kineskog leka?!

Beživotno telo beogradskog brokera Nebojše G. pronađeno je sredinom meseca u jednom iznajmljenom stanu u Novom Beogradu. Pored njega su policajci našli i ispražnjenu bočicu kineskog preparata koji se prevedeno na srpski zove „vino boga groma“, a koji navodno leči rak!

Nebojša je bolovao od raka, ali s obzirom na  to da je tumor bio  učauren, nije bilo  potrebe za  lečenjem

Nebojša je bolovao od raka, ali s obzirom na to da je tumor bio učauren, nije bilo potrebe za lečenjem | Foto: Shutterstock

– Nestanak čoveka početkom januara je beogradskoj policiji prijavila njegova rođena sestra. Rekla je da se danima nisu čuli ni videli i da ne zna gde bi mogao biti. Napomenula je i da je njen brat bolovao od raka, ali s obzirom na to da je tumor bio učauren, nije bilo potrebe za operacijom, već su lekari samo preporučili da se ta opaka bolest prati – objašnjava sagovornik „Alo!” blizak istrazi.

Plašio se smrti

Kako „Alo!” saznaje, kada je Nebojša G. saznao da boluje od raka potpuno se promenio i niko nije mogao da ga uteši, iako je bolest bila učaurena i lekari su ocenjivali da neće uznapredovati. Kako bi našao lek za sebe, Nebojša je pobegao od svih i nikome se nije javljao na telefon.

Kako saznajemo, beživotno telo pronašla je spremačica koja je jednom nedeljno održavala stan u kojem je Nebojša živeo sam. Nesrećna žena odmah je pozvala policiju, koja je obavila uviđaj.

– Na telu Nebojše G. nije bilo nikakvih vidljivih povreda, ali je pored tela bila nekakva bočica, te smo u prvi mah zaključili da se radi o smrti koja je nasilno izazvana. Telo je prevezeno na obdukciju na Vojnomedicinsku akademiju, a zatim je obaveštena njegova sestra, jer drugih bliskih srodnika nije imao – objašnjava naš sagovornik.
Broker Nebojša G. navodno je od neke žene kupio preparat za koji se priča da za 40 dana leči rak.
– Rečeno mu je da je u narodu poznat kao „kineski otrov“. Ono što verovatno nije znao jeste kolika je dozvoljena dnevna doza te je uzeo više nego što treba – dodaje on.
Kakvu reakciju je je ovaj „lek” izazvao u organizmu i da li je samo to bilo dovoljno da prouzrokuje smrt, znaće se tek kada budu gotovi rezultati sa obdukcije.  (ALO)