среда, 8 маја, 2024
vesti online

PERAČI BIOGRAFIJA

Deset sekundi perača biografija

Deset sekundi perača biografijaIzvor: N1

Ima puno ideja o kojima razgovaramo sa Kinom. Od sitnih stvari, kako, na primer, da u narednih šest meseci rešimo pitanje izvoza svinjskih nogu, papaka i svega onoga što se kod nas baca ili ne koristi u dovoljnoj meri, pa do proizvodnje letećih automobila u Srbiji – rekao je predsednik Vučić tokom posete Kini.

-Pa je l’ imate dovoljno papaka u Srbiji? – pitao je predsednik Si Đinping, a onda je predsednik Vučić izvukao odnekud sliku Marijana Rističevića.
-Evo vidite… – rekao je predsednik Vučić.
-Kakav papak!!! Je l’ imate još takvih za izvoz? – pitao je Si Đinping.
-Ma nije on za izvoz. Niste shvatili. On je predsednik Odbora za poljoprivredu, on će da vam obezbedi papke preko svojih kanala! – objasnio je predsednik Vučić predsedniku Si Đinpingu, te sakrio sliku Marijana Rističevića, kako Kinezi ne bi tražili da im ubuduće izvozimo Marijane Rističeviće i sve ono što se u drugim zemljama baca ili ne koristi u dovoljnoj meri, a mi toga imamo na pretek i to u najvišim državnim institucijama.

Posle se prešlo na priču o letećim automobilima, i to, kakva koincidencija, baš u trenucima kada se jedan leteći avion Er Srbije umalo nije srušio leteći iznad Kipra.

-Mi već imamo leteće automobile iako su u Kini tek u razvojnoj fazi… I to ne obične automobile, već leteće džipove. Evo, vidite, ovaj džip je uspešno lansiran u vazduh pre dve nedelje – pokazivao je predsednik Vučić sav ponosan slike svih naših džipova koji su poslednjih meseci po Beogradu odleteli u vazduh.
-A što pored svakog letećeg džipa plače neka žena? – raspitivao se Si Đinping.
-Plaču od sreće! Znate, mi smo mali narod i ljudi prosto ne mogu da veruju da jedna velika Kina tek razvija tehnologiju letećih automobila, a naši već lete. I to džipovi! – objasnio je predsednik Vučić.
-Fantastično! – bio je fasciniran Si Đinping koji je svojim savetnicima rekao da zabeleže: „Srbija ima neviđene papke, naročito mi se sviđa onaj sa brkovima i bradom, a džipovi im uveliko lete!“
Malo je falilo u poslednjih šest godina, skoro ovolicno, da se u Srbiji počnu praviti delovi za Boing i Erbas, da proradi fabrika čipova u saradnji sa Emiratima, da Ikarbus proizvodi „srpski mercedes“, ali se tokom posete Kini predsednik Vučić napokon setio nečega što imamo u izobilju – svinjskih papaka ili jednostavno – papaka.
I sve bi bilo skroz normalno, pošto s papcima obilujemo, da se odmah posle papaka, predsednik Vučić, j… ga, to je jače od njega, nije setio i letećih automobila.

A lepo su mu govorili savetnici – ne preteruj, zadrži se samo na papcima, u to će svi da poveruju, ali prosečnom Srbinu kad pomeneš izvoz papaka u Kinu, odmah krene da kuka: „A šta ćemo mi da jedemo i gledamo ako sve papke izvezemo Kinezima!?“, pa je predsednik Vučić za svaki slučaj, pomenuo i proizvodnju letećih automobila za svetske potrebe, jer nijedan Srbin neće reći: „A šta ćemo mi onda da vozimo?“, pošto nijedan Srbin nije lud da kupi leteći automobil.

-Jes, pa da se skrljam! – reći će prosečan Srbin na pomen letećeg automobila, iako statistika pokazuje da je viša Srba riknulo zbog povišenog holesterola izazvanog prekomernim ždranjem svinjskih papaka u saftu, nego zbog vožnje letećih automobila.
-Predsedniče, morate malo suptilnije da preterujete – kažu mu ponekad savetnici, tako da se može očekivati, odmah po povratku iz Kine, da predsednik Vučić detaljno objasni zlim jezicima, žutim lopovima & ostaloj sumnjičavoj bagri, naročito vernim biračima, da je proizvodnja letećih automobila u Srbiji savim realna.
-Leteći automobili proizvodiće se od naših delova za Boing i Erbas, jer su avionski delovi sastavni deo letećih automobila. Svi će biti čipovani čipovima iz naše novoneotvorene srpsko-arapske fabrike! A leteći automobili nosiće znak srpskog mercedesa i praviće ih Ikarbus, jer ćemo u Ikarbusu brže razviti i tehnologiju letećih autobusa – objasniće predsednik Vučić, koliko već ovih dana.
U Srbiji, nećete verovati, svakih deset sekundi pojavi se jedan perač biografija, skoči na glavu sa zgrade, i kad svi misle da je gotov – on elegantno ustane, otrese prašinu sa odela i postane novi čovek! Što će reći da u Srbiji svakih deset sekundi pobedi neki perač biografija.
-Što je daleko bolje nego u Americi gde svakih 10 sekundi ne pobedi, već pogine jedan perač prozora, Bog da mu dušu prosti! – prekrsti se srpski narod, Bog da mu dušu prosti.
Svaki perač biografija ima tu mogućnost da na svakih deset sekundi izgovori nešto u šta neće poverovati nijedan perač prozora iz Amerike, ali, stvari se kreću u dobrom pravcu. Kad mi proizvedemo leteće automobile, perači prozora neće više ginuti na poslu, možda eventualno u saobraćaju.

KOMENTARA 81

POSLEDNJI KOMENTARI

Nina

Maestro!!!

19 0 

Mrgud

Mi smo nebeski narod, šta će nam leteći automobil.

27 0 

Toma

Mislio sam da je umor nadjačao depresiju protiv koje se borio,a onda sam shvatio. Bio je otvoren prozor sve do Pekinga,nije mogao da obuzda drhtanje,hipotermija je učinila svoje. Nije znao šta priča,dok mu Antić i Mali nisu dodali ćebe.

43 0