субота, 27 априла, 2024
vesti online

NOVI USLOVI EU ZA SRBIJU Sankcije Rusiji do Nove godine ili ništa od poglavlja?!

Srbija je dobila do sada najozbiljniji ultimatum Evropske unije. Brisel je vlastim u Beogradu dao rok da najkasnije do 31. decembra 2015. godine uvede sankcije Rusiji i potpuno uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU.

Denis Kif

Denis Kif nedavno poručio da Srbija mora da uskladi spoljnu politiku sa EU, Foto: Profimedia

Iz Brisela poručuju da će, ako Beograd ne uvede sankcije Moskvi, prekinuti pregovore o pridruživanju i ukinuti svaku finansijsku pomoć našoj državi.

Kako odlično obavešteni izvori tvrde,evropski zvaničnici su poroučili Srbiji da ovog puta neće gledati kroz prste kada je reč o odnosima s Rusijom.

– Stav Brisela je da Srbija mora usaglasiti spoljnu politiku sa EU. To znači da će, a ko ne uvede blokadu Putinovog režima, Evropa blokirati otvaranje poglavlja i dalje pregovore. Beogradu je jasno stavljeno do znanja i da u tom slučaju neće biti para iz pretpristupnih fondova – tvrde izvori.

Podsetimo, nedavno je britanski ambasador u Srbiji Denis Kif rekao da je Evropa svesna posebnih odnosa Srbije i Rusije, ali da naša država mora svoju spoljnu politiku da uskladi sa politikom EU. (Alo)