субота, 27 априла, 2024
vesti online

NIKOLIĆEVA KANCELARIJA MESEČNO NAS KOŠTA MILION EVRA Ne znamo ni šta rade, ni koliko ih je, ni kakva je KORIST OD NJIH

Za Savet i Kancelariju za saradnju sa Rusijom i Kinom, kojom rukovode bivši predsednik Tomislav Nikolić i njegovi kadrovi, mesečno se izdvaja oko milion evra iz džepa srpskih poreskih obveznika, a javnosti se ne polažu računi čime se ona konkretno bavi, na šta troši toliki novac i koje koristi građani imaju od nje.

Tomislav Nikolić

Foto: Dimitrije Goll / TanjugTomislav Nikolić

Još pre tri meseca Vlada je formirala Savet za saradnju sa Rusijom i Kinom, na čijem je čelu Tomislav Nikolić, a u isto vreme osnovana je i Kancelarija koja bi, kako je zvanično navedeno, trebalo da obavlja stručne i administrativne poslove za potrebe Saveta.

I dok članovi tog tela, uglavnom nekoliko ministara i državnih sekretara, kao i sam Nikolić koji je predsednik Saveta, rade volonterski, zaposleni u kancelariji primaće plate, i ne samo to. Poreski obveznici plaćaće i daleka putovanja tima bivšeg predsednika, vozni park, komunalije, reprezentaciju, održavanje, obezebđenje…, a sve zajedno koštaće nas mesečno oko milion evra. Preciznu ciftu niko u njoj, ali ni u Vladi, nije saopštio, kao ni detalje o broju i sastavu zaposlenih.

Plata direktora 139.000 dinara, plus 90.000

Jedino je poznato da je njen direktor Nedeljko Tenjović, koji je pet godina bio na poziciji generalnog sekretara predsednika Srbije, u vreme kada je funkciju šefa države obavljao Tomislav Nikolić. Kako je objavljeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, plata Tenjovića na mestu direktora Kancelarije iznosi 139.000 dinara. (Blic)