недеља, 16 јуна, 2024
TehnologijaVesti

„Nemamo dovoljno litijuma“

ELEKTRIČNA VOZILA

Koliko traju baterije na električnim vozilima?

1 Apr 2023 – 09:30 Vesti 0 Komentara

Kada se raspravlja o novim električnim vozilima, jedno od najčešćih pitanja je koliko će baterija u stvari trajati. Većinu potencijalnih kupaca to iskreno brine, pogotovo nakon što saznaju koliko treba platiti za zamensku bateriju.

Portal Recurrent, koji se bavi savetovanjem vlasnika električnih vozila, nedavno je sproveo studiju da bi odgovorio na to pitanje, analizirajući podatke oko 15.000 automobila. Tehnologija baterija je daleko napredovala u poslednjoj deceniji pa su primetne velike promene u trajnosti baterija. Naravno, na radost kupaca.

Rezultati pokazuju ohrabrujuće jesti, a to je da su zamene baterija prilično retke, prenosi Revija HAK. Najstarija električna vozila za masovno tržište, Nissan Leaf i Tesla Model S, imala su najveći procenat zamena baterija, ali sveukupno, samo 1,5 posto električnih vozila je u studiji imalo zamenjene baterije. Većima promena baterija se dogodila u garantnom roku.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da je domet električnih vozila stabilan. Degradacija nije linearna jer pokazuje da baterija ima određeni pad dometa na početku, a zatim se ujednači na duži period. Ipak, bilo je dosta varijacija među automobilima i opcijama baterija koje su proučavane. Na primer, tokom 160.000 kilometara, procena dometa Tesla Model S od 85 kWh je ostala gotovo nepromenjena, dok je domet istog vozila s verzijom od 100 kWh značajno pao.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Nissan

„Nemamo dovoljno litijuma“

Na konferenciji koju je organizovao Stellantis, izvršni direktor velikog automobilskog koncerna Karlos Tavares je istakao da možda neće biti dovoljno litijuma da se svako vozilo s unutrašnjim sagorevanjem zameni električnim vozilom.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Proizvođači automobila punom parom guraju svoje planove za električna vozila, ali u pitanju je nabavka sirovina za izradu miliona baterija potrebnih za proizvodnju električnih automobila, navodi Revija HAK.

Govoreći na Forumu o slobodi mobilnosti, prenosi Detroit News, Tavares je izrazio svoju zabrinutost oko sirovina, posebne litijuma:

– Znamo da nam treba litijum i da ga ne proizvodimo onoliko koliko nam je potrebno. Trenutno imamo 1,3 milijarde automobila s unutrašnjim sagorevanjem. Moramo to zameniti čistom mobilnošću, a za to će biti potrebno puno litijuma. Ne samo da litijuma možda neće biti dovoljno, već rudarenje litijuma može da stvori druga geopolitička pitanja.

Tavares očekuje da će Stellantis ispuniti svoje ciljeve, ali je ipak izrazio frustraciju onim što je opisao kao nefleksibilne propise širom sveta koji su isključivo fokusirani na električna vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.