недеља, 28 априла, 2024
IstaknutoVestivesti online

Nasilje na svakom koraku

Foto: Facebook

Na snimku koji je nastao u Batajnici vidi se kako čovek rukom drži dečaka (14) oko vrata i odvlači ga u napuštenu kuću iz koje odjekuju njegovi urlici. Vršnjaka su spasili njegovi drugovi koji su sve snimali mobilnim telefonom, a ispostavilo se da je nasilnik aktivista SNS iz Batajnice Milan Bojović, koji je već ranije pravio slične incidente.

Uznemirujući snimak pojavio se na društvenim mrežama, a nastao je 11. juna u Batajnici. Na njemu se vidi kako stariji čovek steže levom rukom vrat dečaka i odvlači ga u napuštenu kuću. Druga deca, šokirana, sve snimaju mobilnim telefonima a iz kuće se čuje urlanje čoveka i udarci. U drugom snimku se vidi kako besni čovek, još uvek držeći i daveći dečaka, stoji ispred kuće i nastavlja da viče.

U pitanju je Milan Bojović, žitelj Batajnice i SNS aktivista, dobro poznat po nasilnim incidentima.

 

Pročitajte još:

 

Ceo slučaj prijavljen je policiji, a rođaci dečaka, žrtve nasilja su šokirani celim događajem.

„Dečak je sa društvom bio na rođendanskoj proslavi, a posle toga su otišli na teren. Dobio petardu na proslavi i bacio ju je u napuštenu kuću, jer u praznom prostoru se jače čuje detonacija. Tada se pojavio taj Milan Bojović i pitao ko je bacio petardu?“, počinje priču vidno potrešena rođaka.

Dečak je odmah rekao da je on to uradio, nije ćutao niti se krio, a tada je Bojović pobesneo. Prišao je dečaku, levom rukom ga stegao oko vrata i počeo da ga davi.

„Levom rukom ga je uhvatio oko vrata, uz pomoć desne ruke ga je spustio skoro do zemlje. Potom ga je odvukao do kuće uz urlike da je to njegova kuća, što nije tačno. Deca su bila šokirana. Niko nije smeo da priđe čoveku koji je podivljao. Možda je dečaka spasilo to što je bilo još drugova i što su snimali, ko zna kako bi se sve završilo. Bojovićevo ponašanje nije bilo normalno, pa i da je dečak nešto uradio, trebalo je da pozove njegovog oca, policiju, bilo koga, a ne da davi i maltretira dete. Kada ga je uveo u kuću tresnuo ga je u zid pa je dečak udario glavom. Posle toga je povraćao“, objašnjava rođaka.

Samohrani otac napadnutog dečaka, koji ima još jednog, mlađeg sina, za događaj je saznao tek 13. juna. Njegov stariji sin je bio suviše uplašen da bi bilo šta pričao, ali je snimak video kod drugog čoveka. Iako mu je poručeno da Bojović zna neke inspektore u policiji i da treba sve da se zaboravi, a da će nasilnik da se izvini za to što je uradio detetu, dečakov otac nije pristao na to.

„Istog dana su dečak i njegov otac otišli u policijsku ispostavu u Batajnici, gde ih je saslušao policajac. On ih je uputio da izvade povrednu listu i da sutradan dođu u policijsku stanicu Zemun. Dečak i njegov otac su ispričali šta se dogodilo, a policija je videla i snimke. Dečak je imao tragove na vratu, koji su se kasnije povukli, povraćao je. Kasnije je ispričao da se gušio“, objašnjava sagovornica portala Nova.rs.

Inače, kuća za koju Bojović tvrdi da je njegova napuštena je već godinama. Vrata nema, prozori su razbijeni, krov prokišnjava. Prema nekim informacijama poslednja stanarka iselila se još 2012. godine, a propao je i nameštaj koji se nalazi u kući i uglavnom služi za smeštaj beskućnika. Nije poznato da li je Bojović stvarni vlasnik te kuće koja godinama propada.

Inače, Milan Bojović je od ranije poznat po prekoj naravi i nekoliko puta se njegovo ime pojavljivalo u medijima vezano za nasilne incidente. Poslednji put to je bilo u februaru 2022. godine, u Batajnici. Tada je muškarac verbalno napao aktivistu SNS koji je skupljao potpise, a potom auto-lakom ižvrljao štand te stranke. Aktivista SNS je pozvao policiju, ali čine se i Bojoviće. Srećom po čoveka koji je izazvao incident, policija je prva stigla, uhapsila ga i stavila na sedište patrolnog automobila. Milan Bojović i njegov sin Vukašin su stigli, vređali uhapšenog muškarca i fotografisali ga dok je sedeo u policijskim kolima.

Bojović je inače savetnik za bezbednost u firmi „Jugoimport SDPR“, a pre toga je bio većnik u opštini Zemun.

On je prepoznat kao osoba koja je fizički sprečavala ljude koji su u vreme inauguracije Aleksandra Vučića 2017. godine pokušavali da dođu i protestuju ispred Skupštine Srbije. Napad se dogodio u podzemnom prolazu na Terazijama.

Milan Bojović se takođe pominje i kao jedan od napadača koji su u novembru 2019. godine nasrnuli na grupu studenata koji su došli da protestuju ispred zgrade RTS kada je na javnom servisu gostovao Aleksandar Vučić. On i njegov sin Vukašin Bojović tada su tukli aktivistu pokreta „Jedan od 5 miliona“ Nemanju Ristića.

Ovaj jurišnik SNS je akter i jednog starijeg snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, kada su 2018. godine kod pijace u Batajnici on i njegovi batinaši porušili štand jednog opozicionog pokreta i pobacali reklamni materijal. Tada su se na meti Bojovića našli aktivisti pokreta „Dosta je bilo“ i „Dveri“. Da Bojović nema ideoloških predrasuda, već da bije koga treba, pokazuje i podatak da je 2013. godine iz Batajnice proterao aktiviste SRS i fizički ih napao tom prilikom.

Policija se nije oglasila povodom napada Milana Bojovića na dečaka, niti je MUP odgovorio na pitanje redakcije Nova.rs.

***

BONUS VIDEO:  Incident između članova SNS i građana koji protestuju u Šapcu