субота, 27 априла, 2024
vesti online

NAJBOLJA RAZREDNA Svim učenicima platila ekskurziju!

Alena Lonić (31), nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Donjim Agićima u Republici Srpskoj osvojila je srce svojih učenika i roditelja nakon što je obezbedila novac da svi učenici iz razreda mogu da odu na ekskurziju.

Škola učionica prazna učionica

Ceo razred za mesec dana ide na ekskurziju, Foto: Profimedia

Alena Lonić uspela je da omogući da njen razred, koji broji 15 maturanata, ode na ekskurziju potpuno besplatno. Alena je znala da bi svi roditelji našli način da sakupe novac za ekskurziju, ali svesna da mnogi nakon rata nemaju posao i da jedva sklapaju kraj sa krajem, Alena je želela da učini sve da im olakša.

Plan je bilo da maturanti otputuju četiri dana u Neum na more, a za to putovanje bi svaki učenik morao da izdvoji više od 200 maraka, što za mnoge od njih nije mala suma.

Kako bi svi đaci 13. maja krenuli put mora, Lonićeva je uzela stvar u svoje ruke. Ona je zakazala sastanke s predstavnicima lokalnih preduzeća, a zatim se obratila za pomoć i jednoj porodici u Nemačkoj, pišu lokalni mediji.

“Uplaćivali su svi, po 10 ili 20 eura“, kaže Lonićeva i dodaje da je, za početak, htela da pokuša da sakupi bar deo novca, ali je čitava akcija dala ogroman rezultat.

“Nama to zaista znači, jer jedino ja radim u porodici, tako da je donacija koja je obezbeđena za put dece, među kojima je i moje, značajno olakšanje za naš kućni budžet. Svi smo zahvalni”, kaže majka Dragica Pauković. (Alo)