недеља, 28 априла, 2024
EU-INTEGRACIJEIstaknutoVestivesti online

Novi protest Srbija protiv nasilja u više gradova

UŽIVO

Novi protest Srbija protiv nasilja u više gradova: Fokus početak školske godine

VESTI 18. avg 202319:04 4 komentara
N1

Još jedan protest Srbija protiv nasilja dešava se u više gradova u Srbiji. Nezadovoljni građani protestuju u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Gornjem Milanovcu i Jagodini, a ovonedeljna tema je skori početak školske godine i stanje u obrazovanju.

U fokusu 11. protesta „Novi Sad protiv nasilja“ je stanje u kome se nalazi obrazovni sistem, naše škole i druge vaspitne i obrazovne institucije dve nedelje pred početak nove školske godine.

Protest je počeo okupljanjem i obraćanjem kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, u 19 časova, a nakon toga su se okupljeni građani i građanke uputili u protestnu šetnju. Ruta je Zmaj Jovina ulica, Trg slobode, Pozorišni trg i Bulevar Mihajla Pupuna do broja 6, adrese na kojoj se nalazi Školska uprava Novi Sad (organizaciona jedinice Ministarstva prosvete Srbije), najavio je ranije Građanski pokret Bravo!

U Nišu se održava 10. protest, sa početkom u 19 časova ispred Gradske kuće, a u znaku je početka školske godine koji se bliži, pa je poruka organizatora pred skup: “Za našu decu”. Oni kažu da će od naredne nedelje ponovo biti i protestne šetnje. Protesti će ponovo dobiti notu koju su imali pre početka leta i godišnjih odmora, kazao je Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije.

U Jagodini će protest biti održan u centru, kod fontane. Prisutnim građanima će se obratiti Jelena Mihajlović iz Pećinaca, majka deteta koje je izbačeno iz vrtića zbog političke nepodobnosti roditelja. Gost osmog protesta u Jagodini biće narodni poslanik i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac. U okviru skupa biće organizovana i protestna šetnja.

Pratite iz minuta u minut: