понедељак, 6 маја, 2024
vesti online

Lekovito bilje

Travar Petar Jovanović 0641196764

www.pregled.net

Dnevno popiti čašu jogurta pomešanog sa kašikom meda i kašikom samlevenog semena lana.
Umesto vode dnevno popiti jedan litar čaja od kukuruzne svile.
Šaku kukuruzne svile potopiti u jedan litar vrele vode. Odstoji poklopljeno jedan sat.
Paradajz je odličan lek jer sadrži supstance koje ne samo da čuvaju zdravlje prostate, već deluju blagotvorno na mokraćne puteve. Paradajz mora biti svež.
U čašu crnog čaja sipati kašiku meda i dve kašike jabukovog sirćeta.
Proveren recept širom sveta.
Petar Jovanovic 0695497340 0641196764

OCENE MEŠANJA HRANE PRI JEDNOM OBROKU

Prva polovina tabele

Druga polovina tabele

1235

Tabelu uradio Petar Jovanović

U Srbiji i šire koristi je više desetina hiljada ljudi,bez ijedne primedbe.Tri decenije ogleda rezultiralo je saznanje da prirodan med,da nije med od pčelara bez košnica,možete mešati sa svim hranama.

Da li se hranom mogu obnavljati ćelije mozga?

Ako se tri nedelje za jelo koristi samo pasulj u svim oblicima bez hleba i obavezno sa nekom svežom salatom, paradajz, paprika ili kupus. Kiseo kupus je štetan po zdravlje.Petar Jovanovič

Paradajz se jede isključivo svež

1931

Jednogodišnja zeljasta biljka, jedna od najrađe gajenih povrtarskih kultura, sočnih plodova crvene boje, izuzetno zdravih za jelo. Postoje mnoge kultivisane sorte paradajza, različite po veličini, obliku i vremenu sazrevanja. U paradajzu ima izuzetno mnogo vitamina i minerala soli, što ga čini veoma zdravom hranom.
Svež crveni paradajz je hrana isključivo bazne reakcije. On sadrži veliku količinu limunske i jabučne kiseline i izvrstan procenat oksalne kiseline. Ove kiseline su neophodne za procenat izmene materija u organizmu.

Ako se paradajz kuva ili na bilo koji način konzervira, organske kiseline prelaze u neorganske i postaju vrlo štetne za ljudski organizam.Utvrđeno je da kada se istovremeno konzumiraju kuvan ili konzerviran paradajz sa šećerom, čokoladom ili skrobom u mokraćnoj bešici i bubrezima se stvara kamen. Ne sme se koristiti zelen paradajz zbog prisustva solanina.
Svež paradajz najbolje je jesti bar pola sata pre obroka. Može se jesti istovremeno sa voćem, jer je korisno.

Petar Jovanović

Anemie ferriprive – Nedostatak gvožđa u krvi

Gvožđe je važan mikroelement koji ulazi u sastav hemoglobina. Smanjenje gvožđa u krvi najčešće nastaje zbog krvarenja. Prirodni načini za povećanje količine gvođža u krvi su lekovite biljke: kopriva, kičica, pelin, hajdučka trava i šipak i nezaobilazne jabuke sa zabodenim ekserima.
Ne postoji efikasniji način za povećanje gvođža u krvi od koišćenja jabuka u kojima su izvesno vreme stajali zabodeni ekseri.Provereni recepti Petra Jovanovića 0641196764