субота, 27 априла, 2024
vesti online

Komunistički „brak „Hrvatice i Srbina

TRGOVINA LJUDIMA

Hrvatica i Srbin na čelu krim skupine, mamili tinejdžere iz regije pa od njih napravili robove: ‘Bijeg je bio nemoguć…‘

Kontrola klana bila je sistematska, bijeg je bio nemoguć, osim u jednom slučaju
<p>Ilustrativna fotografija</p>

Ilustrativna fotografija

 Ciro Fusco/Zuma Press/Profimedia/Ciro Fusco/zuma Press/profimedia

Srbi i Hrvati ponovo su meta interesiranja talijanskih medija zbog organizirane grupe kojom ravnopravno rukovode muškarci i žene. Na teret im se uz trgovinu drogom stavlja, trgovina ljudima i tjeranje na prošenje.

„Slavenski klan robova“, kako je talijanski portal „Corriere della Sera“ žene i muškarci, rukovode ilegalnom trgovinom narkoticima i ljudima od Srbije, preko Hrvatske sve do Milana. Regrutni centri, kako se navodi, nalaze se duž obje republike, a ciljna grupa su najniži staleži društva, uglavnom maloljetna lica, tinejdžerke. Suđenje ovoj grupi za organiziranu trgovinu ljudima vodi se pred sudom u Torinu.

Prema navodima talijanskih medija njima je obećavan bolji život, pa čak i brak da bi lakše uvjerili roditelje da puste svoju djecu. Nakon toga, po ustaljenoj šabloni, oni bi završavali kao bijelo roblje.

Kako piše „Corriere della Sera“, a prenosi Blic, jedan od primjera kroz kakve su traume i pakao prošli maloljetnici od strane žene D. V. (56) iz Hrvatske i muškarca P. Đ. (61) iz Srbije jesu radnje na koje su bili primorani. Dok je žena iz Hrvatske djevojčice tjerala da od jutra do mraka prose u svim vremenskim uvjetima, muškarac je tjerao dječake učiti kako da kradu. Tom prilikom, kako prenose talijanski mediji, oni su morali naučiti kako obijati brave, gasiti alarmne sisteme, upadati u stanove, krasti novac, zlato, drago kamenje, telefone i računala, a sve to bez da ostavljaju tragove.

U slučaju da ne žele to da raditi, D.V i P. Đ su maloljetnike tukli, prijetili im, branili im da se čuju sa roditeljima, a vjeruje se da to nije sve kada je zastrašivanje u pitanju.

Kontrola klana bila je sistematska, bijeg je bio nemoguć, osim u jednom slučaju kada je mališan uspio da pobjeći tetki u Milano, odakle se vratio kući u svoju zemlju.

Suđenje se vodi u sudu u Torinu, jer je ovo bila posljednja logistička destinacija klana, kao i mjesta gdje je policija uhitila aktere.

Kako piše „Corriere della Sera“ istraga je pokazala da je ‘‘Slavenski klan‘‘ osim trgovine ljudi, umiješan i u trgovinu narkotika, te im je polje djelovanja u krimogenoj sferi prošireno. Kako se navodi, P. Đ., jedan od organizatora, ima više pseudonima. Upravo to mu je, kako pišu talijanski mediji, služilo da izbjegne ruku pravde u više slučajeva kršenja zakona.

Prema tvrdnjama talijanskih medija, država Srbija je izdala više naloga za uhićenje P. Đ.