недеља, 28 априла, 2024
IstaknutoTehnologijaVestivesti online

Izazov za Rusiju

„UKRAJINA JE SVE JAČA, RAT SE VRAĆA NA TERITORIJU RUSIJE“ Zelenski poslao poruku Moskvi – Ovo je NEIZBEŽNO i pravedno

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da se “rat vraća u Rusiju“ nakon što su tri ukrajinska drona oborena iznad Moskve. Predsednik Rusije Vladimir Putin poručuje da Rusija ne želi direktan sukob sa NATO-om, ali da je, ako neko to želi, Moskva spremna.

 Ukrajina, Zelenski IZVOR: TWITTER/PRINTSCREEN/@ZELENSKYYUA/SHUTTERSTOCK.COM/VOLODYMYR VOROBIOV

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se rat „postepeno vraća“ Rusiji nekoliko sati nakon što je Kremlj optužio Kijev da je gađao Moskvu dronovima, što je poslednji u nizu napada.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u nedelju presretnuta tri drona, ali da je pogođen poslovni i šoping centar na zapadu prestonice. Oštećeni su peti i šesti sprat zgrade od 50 spratova, a povređenih nije bilo, javila je državna novinska agencija „TASS“. Video snimci pokazuju ruševine, kao i hitne službe na licu mesta.

 

Ukrajina je sve jača, a rat se postepeno vraća na teritoriju Rusije, u njene simbolične centre i vojne baze“, rekao je Volodimir Zelenski u svom dnevnom obraćanju i dodao da je „ovo neizbežno, prirodno i apsolutno pravedno“.

Portparol ukrajinskog vazduhoplovstva rekao je da su najnoviji napadi dronom na Moskvu imali za cilj da utiču na Ruse koji su, otkako je Kremlj napao Ukrajinu u februaru 2022, smatrali da je rat, na njihovoj teritoriji, daleko.

„U Rusiji uvek nešto leti, kao i u Moskvi. Sada rat pogađa one koji nisu bili zabrinuti. Bez obzira na to što bi ruske vlasti želele da zažmure na ovo govoreći da su sve presreli… nešto je pogođeno“, rekao je portparol Jurij Ihnat na ukrajinskoj televiziji.

 

BONUS VIDEO:

Current Time 1:37
Duration 5:28
Loaded: 47.92%

IZVOR: KURIR TELEVIZIJA

(MONDO)