субота, 4 маја, 2024
vesti online

Imovinske karte za sve u policiji

Novim zakonom o policiji predviđena je pojačana unutrašnja kontrola i svi u policiji će morati da imaju imovinske karte.

– Cilj ove vlade je borba protiv korupcije i mi moramo da znamo kakav je životni stil policajaca, kako su stekli svoju imovinu,l da li se druže sa kriminalcima – izjavio je Nebojša Stefanović na  tribini u opštini Vračar. Iako je kasnio pola sata Stefanovića su građani pozdravili na nogama  aplaudirajući mu.
Stefanović je rekao da neće biti više zaštićenih i istakao da je lično insistirao da ukoliko se neko prilikom prekrašaja pozove na njega dobije najstrožu kaznu.
Prema rečiam minsitra policije kontrola luksuznih vozila za proteklih pet dana dala je rezultate i pronađeno je 10 komada oružja i sankcionisano oko hiljadu prekršaja.
Stefanović je objasnio da lično nema ništa protiv onih koji voze skupa kola ali da oni moraju da znaju da više nisu zaštićeni. Kako je naveo u poslednjih deset meseci zbog različitih prekršaja više je kažnjeno funkcionera nego u proteklih deset godina.
Stefanović je poručio da policija treba i preventivno da deluje i da u saradnji sa građanima doprinese opštoj bezbednosti.
Objašnjavajući suštinu uloge policije u zajednici, ministar je naglasio da policajac, u ulici u kojoj patrolira, mora da poznaje građane, kao i oni njega, da bude njihov „dobar komšija“, da zna šta se dešava u kraju, ko je problematičan, gde se nudi droga…
„Naš zadatak je da predupredimo da se što manje krivičnih dela izvrši a ne da čekamo da građanin dođe u policiju „, naglasio je Stefanović.
Stefanović je posebno pohvalio rad policije na zapleni droge, navodeći da je količina zaplenjene droge preko deset puta veća u 2014. godini u odnosu na 2013. godinu i obećao da će Beograd i Srbija imati minimalnu količinu droge. (Danas)